Antena 3 CNN High Tech Încărcătoarele unice pentru mobile în UE, aproape de realitate

Încărcătoarele unice pentru mobile în UE, aproape de realitate

Încărcătoarele unice pentru mobile în UE, aproape de realitate
Sursa foto: incarcator nokia
25 Mar 2009   •   20:12

Până la sfârşitul lunii aprilie, companiile europene care produc telefoane mobile sunt nevoite să ajungă la un acord în privinţa standardizării încărcătoarelor pentru aceste aparate, informează Reuters. Dacă nu reuşesc să se pună de acord, Uniunea Europeană va adopta o lege care îi va obliga să facă acest lucru.

"Dacă până la sfârşitul lunii aprilie industria de profil nu este pregătită, Guenter Verheugen, comisarul pentru Industrie, va propune o legislaţie în această privinţă. În primul rând ne concentrăm pe încărcătoarele telefoanelor mobile", a declarat un purtător de cuvânt al comisarului.

Potrivit liberalilor din Parlamentul European utilizatorii nu ar trebui să-şi înlocuiască şi încărcătoarele la achiziţionarea unui model diferit de telefon.

Potrivit datelor Parlamentului European, în prezent există mai mult de 30 de tipuri diferite de încărcătoare pentru telefoanele mobile.

Un încărcător cu conectivitate tip USB ar putea deveni standardul în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al grupului liberal din PE.

Telefoanele mobile nu vor fi singurele care vor fi vizate de această decizie. Ea va fi valabilă şi pentru camerele foto, laptop-uri, iPod-uri şi playere MP3, potrivit comunicatului.

Mai mulţi producători şi operatori de telefonie mobilă au hotărât, în februarie, la congresul mondial al acestui sector de la Barcelona, să lucreze la realizarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile. Asta după ce comisarul european pentru întreprinderi şi industrie, Günter Verheugen, a cerut ca pentru toate telefoanele mobile, indiferent de marcă, să existe un singur tip de încărcător.

La congresul din Barcelona au participat reprezentanţi ai celor mai importante companii din domeniu: Nokia, Motorola, LG, Sony Ericsson, Samsung, precum şi Qualcomm, producător american de componente pentru telefoane.

Operatorii de telefonie mobilă (Orange, 3 Group, AT&T, KTF, Mobilkom Autriche, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, Telstra, T-Mobile şi Vodafone) iau şi ei parte la acest proiect.

Până în 2012, majoritatea telefoanelor mobile ar trebui să fie compatibile cu un singur încărcător. În plus, acesta ar trebui să reducă consumul de energie cu 50%.

Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefon mobil
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close