Antena 3 High Tech Inspector NASA: Sistemul IT al agenţiei, extrem de vulnerabil la atacurile informatice

Inspector NASA: Sistemul IT al agenţiei, extrem de vulnerabil la atacurile informatice

de Antena3.ro    |    29 Mar 2011   •   17:14
Inspector NASA: Sistemul IT al agenţiei, extrem de vulnerabil la atacurile informatice
Sursa foto: Foto: freehindu.com

Inspectorul general NASA, Paul Martin, a a anunţat că sistemul IT al agenţiei este extrem de vulnerabili la atacurile hackerilor din lumea informaticii, care ar putea avea efecte catastrofale asupra întregului sistem.

Astfel, Martin avertizează că programele ce controlează navele spaţiale de pe orbită pot fi exploatate într-un mod extrem de destructiv, printr-o simplă conexiune la internet, potrivit Daily Mail.

Inspectorul şi-a manifestat îngrijorarea în principal asupra a şase servere care controlează dispozitive IT ce conţin date extrem de importante şi comandă diferite nave ale agenţiei. Hackerii ar putea, printr-o simplă pătrundere în reţea, să oprească diferite operaţiuni, provocând multiple avarii sistemului.

În luna ianuarie a anului 2009, hackerii au reuşit să sustragă aproximativ 22 GB de date cu acces restrictiv din computerele NASA. Mai mult decât atât, în luna mai a acestui an, un alt grup de infractori IT au reuşes să stabilească peste 3.000 de conexiuni neautorizate cu serverele agenţiei.


 

×
Subiecte în articol: IT NASA
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close