Internet GRATUIT în şcolile şi instituţiile publice din România. Cererea premierului Ponta, pusă în aplicare până în 2013

de D.D.    |    26 Sep 2012   •   12:50
Internet GRATUIT în şcolile şi instituţiile publice din România. Cererea premierului Ponta, pusă în aplicare până în 2013 Foto: lavoroimpresa.com

Primul ministru Ponta i-a cerut ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea, anul viitor, a unei reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice. Solicitarea a fost făcută la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, informează Mediafax.

Premierul a mai declarat că România este deja prima ţară din Europa Centrală şi de Est care a acordat licenţe 4G şi poate performa în domeniul IT şi printr-un astfel de proiect de introducere a reţelelor de Internet wireless în şcoli.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este nevoie şi de resurse în acest sens.

"Trebuie să aveţi grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe Internet, dacă se poate", i-a spus premierul Ponta ministrului Educaţiei.

România prinde viteză pe internet. Până la finalul anului, serviciile 4G vor fi disponibile publicului 

x close