Antena 3 CNN High Tech România prinde viteză pe internet. Până la finalul anului, serviciile 4G vor fi disponibile publicului

România prinde viteză pe internet. Până la finalul anului, serviciile 4G vor fi disponibile publicului

România prinde viteză pe internet. Până la finalul anului, serviciile 4G vor fi disponibile publicului
Sursa foto: Foto: Wikipedia
25 Sep 2012   •   07:21

Operatorii de telecomunicaţii promit că serviciile 4G vor putea fi accesate până la sfârşitul anului. Internetul de mare viteză pentru dispozitivele mobile va fi disponibil mai întâi în marile oraşe şi apoi la nivel naţional. Licenţele de funcţionare 4G au fost deja adjudecate.

Cea mai mare licitaţie telecom organizată în România a adus statului 682 de milioane de euro, sub estimările minime iniţiale. Calculată după costul de pornire, valoarea totală a licenţelor se ridica la aproape 726 de milioane de euro. Toate cele cinci companii de telecomuncaţii care au participat la licitaţie au câştigat un loc pe piaţă şi îşi vor disputa acum clienţii.

Miza sunt serviciile 4G. Orange a anunţat deja că internetul mobil de mare viteza va fi disponibil chiar în acest an, iar Vodafone promite lansarea ofertelor la începutul lui 2013. Celelalte 3 companii care au obţinut licenţă nu au anunţat când vor introduce acest serviciu.

Ce-i drept, abonamentele 4G vor fi mai scumpe, dar viteza traficului de date e comparabilă cu cea a conexiunilor fixe. Ajunge şi până la 100 de megabites pe secundă. 


×
Subiecte în articol: telecomunicatii internet
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close