Antena 3 CNN High Tech Jocul Tetris aniversează 25 de ani de la lansare

Jocul Tetris aniversează 25 de ani de la lansare

Jocul Tetris aniversează 25 de ani de la lansare
Sursa foto: Tetris
07 Iun 2009   •   11:44

Tetris, unul din cele mai de succes jocuri ale tuturor timpurilor, celebrează săptămâna aceasta cea de-a 25-a aniversare. Creat de matematicianul rus Alexey Pajitnovth în iunie 1984, jocul puzzle se bazează pe o serie de figuri cu forme variate care trebuie rotite şi mutate dintr-o parte în cealaltă a tablei de joc pentru a se încadra într-o matrice.

De la lansarea lui, Tetris s-a vândut în peste 125 de milioane de copii în peste 50 de ţări, conform Blue Planet Software, compania care deţine în acest moment licenţa jocului. Prima versiune de Tetris, care era compatibilă cu computerele IBM a avut un impact puternic pe piaţa din Statele Unite în 1986, când a fost lansată de compania de jocuri Spectrum HoloByte.

?Unul din motivele pentru care Tetris este atât de longeviv este acela că depăşeşte barierele culturale. Este deasupra oricărui limbaj. Este o parte a dorinţei universale de ordine?, a declarat Hank Rogers, directorul companiei Blue Planet. ?În cele din urmă, este un sport al minţii, o combinaţie de distracţie şi stimulare mentală?, a adăugat acesta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aniversare
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close