Antena 3 CNN High Tech Marile puteri mondiale, cu ochii pe Facebook. Raportul ONU care îngrjorează întreaga lume

Marile puteri mondiale, cu ochii pe Facebook. Raportul ONU care îngrjorează întreaga lume

Marile puteri mondiale, cu ochii pe Facebook. Raportul ONU care îngrjorează întreaga lume
Sursa foto: Foto: www.news-linked.com
23 Oct 2012   •   09:57
Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că reţeaua de socializare Facebook este tot mai populară printre terorişti, reprezentând un canal de recrutare, de propagandă şi o metodă de a plănui noi atacuri.

"Promovarea ideilor extremiste încurajează acţiunile violente şi devine o modă pe platformele de internet care găzduiesc conţinut creat de utilizatori” se arată în raportul de 148 de pagini numit „Utilizarea Internetului în scopuri teroriste”. Twitter şi YouTube sunt şi ele pe lista site-urilor preferate de terorişti.

Raportul a fost prezentat la Vienna în cadrul unei conferinţe. Reprezentanţii Naţiunilor Unite îi sfătuiesc pe liderii mondiali să implementeze o legislaţie care să combată terorismul cibernetic. De asemenea, statele sunt sfătuite să colaboreze în lupta împotriva terorismului.

„Reţelele sociale precum Facebook capătă o importanţă tot mai mare pentru terorişti. Ei pot dezvolta legături indiferent de ţara în care se află”, a precizat oficialul german Hans-Georg Maassen.

Purtătorii de cuvânt al Facebook, Google şi Twitter nu au dorit să comenteze deocamdată aceste informaţii, relatează Bloomberg.
 

×
Subiecte în articol: Facebook Twitter YouTube terorism
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close