Antena 3 CNN High Tech Microsoft a anunţat Bing, "motorul de decizii" care va concura cu Google (VIDEO)

Microsoft a anunţat Bing, "motorul de decizii" care va concura cu Google (VIDEO)

Microsoft a anunţat Bing, "motorul de decizii" care va concura cu Google (VIDEO)
28 Mai 2009   •   23:45

După mai multe săptămâni de speculaţii, Microsoft a anunţat joi propriul său motor de căutare denumit Bing, informează computerworld.com. În acest fel, gigantul sofware doreşte să-şi îmbunătăţească poziţia pe piaţă în raport cu liderii Google şi Yahoo!.

Steve Balmer, CEO-ul Microsoft a făcut anunţul la o conferinţă din Carlsbad, California. Motorul de căutare va pute fi folosit de public începând cu data de 3 iunie. Bing, cunoscut în trecut sub denumirea Kumo, oferă o serie de servicii precum Bing Travel, Bing Cashback şi Bing Maps.

În încercarea de a ieşi în faţă cu ceva inedit, pentru a-i face faţă rivalului Google, Microsoft a decis să evite denumirea ?search engine? (motor de căutare, n.r.), numindu-şi serviciul ?decision engine? (motor de decizii, n.r.).

De asemenea, Microsoft a încercat, prin Bing, să ofere ceva în plus faţă de concurenţi, rezultate fiind împărţite pe categorii, astfel încât utilizatorii să găsească mai uşor informaţia de care au nevoie. Dacă este căutat un anumit obiect, vor apărea nu numai informaţii legate de acel obiect ci chiar şi fotografii cu el, expuse într-o fereastră poziţionată în partea stângă a ecranului. De asemenea, dacă, spre exemplu, este vorba de un aparat foto, utilizatorul va putea afla părerile celor care l-au încercat dar şi magazinele de unde poate fi achiziţionat. Totul, afişat la o singură căutare.

Aceleaşi reguli sunt valabile şi pentru alte domenii de căutare, de la ştiri şi până la destinaţii turistice. Lansarea oficială a ?motorului de decizii? Bing este programată a avea loc pe data de 3 iunie.





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motor de cautare microsoft
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close