Antena 3 CNN High Tech Microsoft a lansat Windows 11 și Office 2021

Microsoft a lansat Windows 11 și Office 2021

Microsoft a lansat noul Windows 11, cu câteva ore înainte față de cum anunțase inițial.

Microsoft a lansat Windows 11 și Office 2021
Sursa foto: Twitter/curiosopunto
de Alexandra Ionescu    |    05 Oct 2021   •   10:41

Cea mai nouă versiune de Windows a fost lansată oficial şi va putea fi instalată, eventual, prin sistemul de actualizări automate. Utilizatorii Windows 10 vor primi, gradual, invitaţia de a face upgrade.

Actualizarea va începe mai întâi lansarea pe dispozitive noi eligibile. Apoi, ca și în versiunile anterioare, foaia de parcurs va fi determinată în funcție de specificatiile ale dispozitivului și alte date pentru a determina viteza cu care Windows 11 este livrat prin Windows Update.

Alternativ, cei care nu vor să aştepte pot intra pe site-ul oficial şi iniţia de acolo procesul de instalare. Există trei opţiuni: folosirea aşa-numitului asistent de instalare, crearea unui stick sau disk bootabil cu kit-ul de instalare, ori descărcarea acestuia în format ISO.

Windows 11 vine cu o nouă interfață, o nouă bară de task-uri şi un nou meniu Start

Mai mulți utilizatori apreciază interfața nouă, însă sunt nemulțumiți de faptul că noul sistem de operare pare neterminat,  taskbar-ul este lipsit de multe din opţiunile de personalizare disponibile până acum, iar pentru configurarea sistemului utilizatorul trebuie în continuare să sară între Settings şi vechiul Control Panel, pentru că Microsoft încă nu a reuşit să creeze o aplicaţie unică de configurare, cum au iOS şi Android.

Microsoft Office 2021, cea mai nouă versiune a celebrului pachet software, include toate aplicațiile pentru munca la birou, alături de îmbunătățiri pe care utilizatorii de Office 365 le-au putut folosi deja în ultima perioadă.

Home and Student va include programele Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Teams. Costul acesteia se va ridica la valoarea de 150 de dolari.

Printre alte îmbunătățiri, adaugă caracteristici de accesibilitate și suport pentru modul întunecat, iar software-ul va funcționa atât cu sisteme de 32, cât și de 64 de biți.

Începând cu 5 octombrie 2021, atât în ​​Microsoft 365, cât și în Office 2021, aplicațiile noastre au un aspect nou. Această actualizare vizuală este modernă, dar familiară, concepută pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra celor mai bune lucrări. Temele aplicației vor rămâne sincronizate în mod implicit cu modul luminos sau întunecat Windows. Aplicațiile actualizate includ Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher și Visio. De asemenea, am aliniat intenționat această actualizare vizuală cu disponibilitatea Windows 11 pentru a oferi o experiență coerentă și fără probleme pe un nou computer Windows 11. Și da, această actualizare este disponibilă și persoanelor care utilizează Windows 10”, transmit reprezentanții Microsoft, potrivit Playtech.

 

×
Subiecte în articol: windows 11 microsoft lansare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close