Antena 3 CNN High Tech Microsoft acuză Google că abuzează de poziţia dominantă pentru a compromite concurenţa

Microsoft acuză Google că abuzează de poziţia dominantă pentru a compromite concurenţa

Microsoft acuză Google că abuzează de poziţia dominantă pentru a compromite concurenţa
Sursa foto: Foto: lecarvalho.com
31 Mar 2011   •   14:00

Microsoft a depus o plângere la autoritatea antitrust a Uniunii Europene, acuzând Google că a întreprins o serie de acţiuni care să saboteze concurenţa în domeniul căutărilor pe Internet, informează Reuters.

Plângerea susţine că Google, care deţine controlul a 90% dintre publicitatea corelată căutărilor pe Internet în UE, întreprinde o serie de acţiuni care impiedică orice tip de dezvoltare din partea concurenţilor.

Compania Google este investigată deja în acest sens de Uniunea Europeană, în urma unor plângeri depuse de trei firme mai mici, una dintre acestea aparţinând Microsoft.

Concret, reprezentanţii Microsoft susţin că Google subminează concurenţa prin protejarea incorectă a conţinutului de pe YouTube, astfel încât acest conţinut să nu apară când este căutat prin alte motoare decât Google; prin modificarea software-ului astfel încât telefoanele mobile care rulează cu Microsoft să nu poate vizualiza clipuri video pe YouTube; blocând accesul la conţinutul cărţilor copiat şi stocat pe Google; blocând site-urilor accesul la motoare de căutare; făcând foarte scumpă publicitatea on-line pentru competitori.

×
Subiecte în articol: microsoft Google concurenta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close