Antena 3 CNN High Tech Microsoft ar putea prelua compania Adobe

Microsoft ar putea prelua compania Adobe

Microsoft ar putea prelua compania Adobe
Sursa foto: Foto: slashgear.com
08 Oct 2010   •   13:07

Şefii celor două companii, Adobe şi Microsoft s-au întâlnit recent în secret pentru a discuta despre Apple şi despre statutul acestei corporaţii pe piaţa IT, informează The New York Times.

Se pare că principalul subiect de discuţie dintre cei doi ar fi fost o posibilă tranzacţie, prin care Micrasoft ar fi preluat Adobe în schimbul unei sume de bani. Actiunile companiei Adobe au crescut recent, lucru asociat de majoritatea surselor din presă cu o eventuală preluare a corporaţiei.

Cu toate acestea, cele două companii au ca principal target, momentan, combaterea evoluţiei companiei concurente Apple, care câştigă din ce în ce mai mult teren pe acest segment de piaţă.

Se pare, totuşi, că în trecut s-ar fi vorbit şi de o posibilă preluare a Adobe de către Apple, însă acest zvon a dispărut în prezent, din cauza problemei legate de Flash. Cele două companii au fost într-o dispută legată de refuzul Apple de a permite utilizarea softului Adobe Flash pe produsele iPhone, iPod Touch şi iPad.

După apariţia zvonului de preluare, acţiunile Adobe au urcat cu 9% însă nici un reprezentant al celor două companii nu a confirmat deocamdată acest lucru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close