Antena 3 CNN High Tech Microsoft avertizează: Calculatoare infectate cu viruşi informatici direct din fabrică

Microsoft avertizează: Calculatoare infectate cu viruşi informatici direct din fabrică

Microsoft avertizează: Calculatoare infectate cu viruşi informatici direct din fabrică
Sursa foto: Foto: sandiegopchelp
14 Sep 2012   •   09:16

Grupările infracţionale au reuşit să instaleze viruşi informatici în liniile de producţie a componentelor de calculatoare, arată un studiu realizat de compania Microsoft.

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi din procesul de fabricaţie, informează BBC News online.

Un virus informatic - Nitol - a fost descoperit de Microsoft într-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Într-o analiză referitoare la modul în care acţionează Nitol, Microsoft afirmă că grupări infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare şi producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice.

Viruşi informatici au fost descoperiţi de inspectorii Microsoft într-un eşantion de 20 de computere noi fabricate în diverse oraşe din China. După cercetări îndelungate efectuate în cadrul "Operaţiunii b70", experţii Microsoft au depistat patru viruşi informatici în calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

Un tribunal din Statele Unite i-a dat companiei Microsoft permisiunea de a extinde cercetările asupra domeniului web 3322.org, despre care se crede că este implicat în infectarea calculatoarelor cu virusul Nitol. Microsoft speră ca în urma colectării datelor cu privire la acest domeniu să poată pună capăt furtului informatic.

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close