Antena 3 CNN High Tech Microsoft Lync Server 2010, noua platformă de comunicare unificată

Microsoft Lync Server 2010, noua platformă de comunicare unificată

Microsoft Lync Server 2010, noua platformă de comunicare unificată
Sursa foto: Foto: geek.com
30 Noi 2010   •   15:20

Microsoft a anunțat marţi suita Microsoft Lync, o platformă de comunicare unificată  care integrează mesageria instant, prezența audio, video. Platforma are ca scop eficientizarea comunicării prin intermediul unor aplicații de business cunoscute precum Microsoft Office, Microsoft SharePoint și Microsoft Exchange. De miercuri, versiunea trial a Lync poate fi descărcată gratuit de pe http://www.lync.com, iar utilizatorii din mediul de business pot achiziționa produsul începând cu data de 1 decembrie.

“Prin suita Lync ne propunem să unificăm toate variantele moderne de comunicare de business, oferind utilizatorilor o experiență personalizată care include pe de o parte funcții business precum video HD sau înregistrarea conferințelor și pe de altă parte funcții sociale precum actualizarea status-urilor și a fluxurilor de informație. Vorbim despre o soluție completă, flexibilă și eficientă, care permite companiilor să economisească timp și bani. Microsoft devine astfel singurul furnizor capabil să ofere această soluție integrată, prin înlocuirea completă a centralei telefonice sau prin integrarea cu aceasta, fie că vorbim de soluția on-premises găzduită la partenerii nostri sau de cea online, în datacenterele Microsoft”, a declarat Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead, Microsoft România.

Potrivit unui studiu, impactul economic al adopției Lync Server în companii se manifestă prin reducerea cheltuielilor legate de transport și deplasări în interes de serviciu, serviciile de teleconferință, hostate sau on premises, permit reducerea facturilor telefonice pentru apelurile interurbane sau internationale.

Un alt beneficiu economic este reprezentat de reducerea costurilor cu echipamentele hardware și întreținerea lor, eliminarea centralelor telefonice și reducerea costurilor legate de helpdesk și servicii de suport tehnic.

Pentru mai multe informații despre Microsoft Lync accesați http://www.microsoft.com/lync.

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close