Antena 3 CNN High Tech Microsoft prezintă noi amănunte despre Windows 8

Microsoft prezintă noi amănunte despre Windows 8

Microsoft prezintă noi amănunte despre Windows 8
Sursa foto: Foto: Microsoft
14 Sep 2011   •   11:00

Microsoft a prezentat, marți seară, în cadrul conferinței dezvoltatorilor, BUILD, din Anaheim, California, noi amănunte despre sistemul de operare Windows 8, care va fi disponibil atât pentru calculatoare cât și pentru tablete, de la începutul anului viitor.

”Am reimaginat Windows. De la chipset la experiența utilizatorului, Windows 8 aduce o serie de noi capabilități fără compromisuri”, a spus Steven Sinofsky, președintele diviziei Windows și Windows Live, din cadrul Microsoft.

 


Microsoft susține că a păstrat ce este mai bun din Windows 7, aceasta fiind fundația noului sistem de operare. De asemenea, Windows 8 necesită mai puține resurse de memorie, chiar și în cazul computerelor cu o configurație inferioară, potrivit Microsoft, oferind mai mult loc pentru desfășurarea aplicațiilor utilizatorului.

Windows 8 are nevoie de doar 8 secunde pentru a boota, iar noul SO oferă suport pentru chipset-urile ARM in cazul dispozitivelor x86 (precum și x64). Microsoft se laudă că acest Windows funcționează excelent pe o serie de dispozitive, de la tabletele de 10 inch și laptop-uri, până la calculatoarele all-in-one high definition de 27 inch.



Windows 8 are o nouă interfață simplă ”Metro style”, concepută pentru atingere, care oferă informații importante pentru utilizator, dar poate fi folosită la fel de bine și cu un mouse și o tastatură, potrivit companiei.

SkyDrive este o nouă opțiune oferită și prin aplicațiile Metro style ale Windows 8, cu ajutorul căreia pot fi accesate fișierele, fotografiile și documentele de aproape oriunde, fără a fi necesar un browser.

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close