Antena 3 CNN High Tech Microsoft primeşte interdicţie de a mai vinde programul Word şi va plăti despăgubiri de 290 milioane dolari

Microsoft primeşte interdicţie de a mai vinde programul Word şi va plăti despăgubiri de 290 milioane dolari

Microsoft primeşte interdicţie de a mai vinde programul Word şi va plăti despăgubiri de 290 milioane dolari
Sursa foto: microsoft
23 Dec 2009   •   20:00

Microsoft a primit interdicţie de a mai vinde programul Word şi trebuie să plătească 290 milioane de dolari ca daune pentru încălcarea unui brevet unei mici companii canadiene, i4i.
Decizia Curţii de Apel a SUA împiedică Microsoft să mai vândă versiuni ale Word 2003 şi Word 2007 după 11 ianuarie 2010. Copii ale acestor produse vândute anterior acestei date nu sunt afectate.
Loudon Owen, preşedinte al i4i, a descris sentinţa ca ?un strigăt de război pentru acei inventatori talentaţi ale căror brevete sunt încălcate?.
În tribunal, Microsoft a pretins că o interdicţe de vânzare ?va aduce daune ireparabile companiei prin ţinerea piesei centrale a liniei sale de produse în afara pieţei timp de luni de zile."
La aflarea verdictului însă, compania a dat asigurări că a lansat deja procedurile pentru înlăturarea caracteristicii imputate din produsele sale.

?Ne aşteptăm să avem copii ale Microsoft Word 2007 şi Office 2007, cu caracteristica înlăturată, valabile pentru piaţa americană, la data intrării în vigoare a sentinţei,? arăta Kevin Kutz, director de PR al Microsoft.
El a adăugat că versiunile beta ale Microsoft Word 2010 şi Microsoft Office 2010, disponibile acum pentru download, nu conţin tehnologia care a făcut dosarul procesului.
Deşi Kutz a declarat că Microsoft va acţiona prompt pentru respectarea deciziei, compania ia în considerare şi alte acţiuni legale, inclusiv un recurs la Curtea Supremă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close