Antena 3 CNN High Tech Banca Mondială: 9 dintre primele 15 orașe cu acces la Internet de mare viteză sunt în România

Banca Mondială: 9 dintre primele 15 orașe cu acces la Internet de mare viteză sunt în România

Banca Mondială: 9 dintre primele 15 orașe cu acces la Internet de mare viteză sunt în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Feb 2016   •   17:36

Noua dintre primele 15 orașe cu acces la cel mai rapid internet de mare viteza sunt în România, potrivit raportului "Digital Dividends World Development 2016". Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa ia insa masuri pentru reducerea decalajului existent intre zonele urbane si rurale pe acest segment, a afirmat Elisabetta Capannelli, director de tara pentru Romania al Băncii Mondiale, scrie incont.ro.

 "(...) Romania ar trebui sa reduca decalajul de internet de mare viteza si disparitatile dintre zonele urbane si rurale. Romania ocupa unul dintre primele locuri la nivel global in ceea ce priveste accesul la internet de mare viteza, avand valori mai bune decat Uniunea Europeana (UE). Noua dintre primele cincisprezece orase ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteza se regasesc in Romania. Sectorul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor poate deveni unul dintre factorii determinanti-cheie de crestere a economiei romanesti, daca oportunitatile furnizate de internetul de mare viteza sunt utilizate integral. Agenda Digitala este un domeniu important in ceea ce priveste angajamentul Bancii Mondiale in Romania. Una dintre constatarile-cheie, confirmate de catre raportul de anul acesta, este aceea ca disparitatile geografice si cele privind saracia sunt strans corelate cu modul in care tehnologia este utilizata la nivel national", a spus Capannelli.

Romania se afla pe locul 23 in UE, în ceea ce priveste conectivitatea, si aproape jumatate dintre gospodarii nu au un abonament la o retea de internet de mare viteza. 
Sursa: InCont.ro

×
Subiecte în articol: banca mondiala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close