Antena 3 High Tech Noul Windows 8, prezentat de Microsoft la Barcelona. Află cu ce noutăţi vine noul sistem de operare

Noul Windows 8, prezentat de Microsoft la Barcelona. Află cu ce noutăţi vine noul sistem de operare

29 Feb 2012   •   19:52
Noul Windows 8, prezentat de Microsoft la Barcelona. Află cu ce noutăţi vine noul sistem de operare Galerie foto (2) Foto: Agerpres

Microsoft a prezentat miercuri, la Barcelona, noul Windows 8. Aceasta este cea mai importantă versiune a sistemului de operare după cea lansată în `95, a precizat preşedintele diviziei Windows a grupului, Steve Sinofsky. Prezentarea a avut loc în cadrul Mobile World Congress, informeaNew York Times.

"Windows 8 este o schimbare de generaţie pentru sistemul de operare Windows, în privinţa designului, funcţionalităţii şi implementării", a spus Sinofsky.

Microsoft a proiectat două versiuni pentru Windows 8: una cu o interfaţă tactilă, disponibilă pe tabletele Microsoft, şi o alta pentru PC-uri, la care se vor putea folosi mouse-ul şi tastatura. Cele două versiuni au aceeaşi estetică şi acelaşi sistem de navigare.

"Există prea multe diferenţe între tablete şi smartphone-uri. Windows 8 face utilizarea acestora mai uşoară", a spus Sinofsky.Julie Larson-Green, şefă de design pentru Windows 8, a prezentat noul soft pe o tabletă Samsung.

Noua interfaţă arată la fel cu cea utilizată de Microsoft la Windows Phone şi constă în butoane animate, pătrate, numite Metro, care conţin informaţii din conturile de pe Web, precum Facebook, Twitter şi Skydrive, sistemul Microsoft de stocare cloud.

Windows 8 va dispune de aplicaţii precum Xbox Live, Internet Explorer şi un player pentru video şi muzică, prin care utilizatorii pot cumpăra şi viziona conţinut.

Există, de asemenea, şi o aplicaţie care elimină butoanele animate, pentru utilizatorii care preferă interfaţa original.

Varianta test a Windows 8 este disponibilă pentru descărcare. Oicialii Microsoft nu au dat detalii despre momentul când noua versiune a sistemului de operare va apărea pe piaţă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close