Antena 3 CNN High Tech Numărul de "followeri" ai contului papal de pe Twitter s-a dublat în scurta perioadă de pontificat a Papei Francisc

Numărul de "followeri" ai contului papal de pe Twitter s-a dublat în scurta perioadă de pontificat a Papei Francisc

Numărul de "followeri" ai contului papal de pe Twitter s-a dublat în scurta perioadă de pontificat a Papei Francisc
de M.T.    |    05 Apr 2013   •   12:46

Papa Francisc a devenit atât de popular încât numărul de "followeri" de pe Twitter s-a dublat, ajungând la 5 milioane de persoane, în trei săptămâni de pontificat, o treime din intervalul de care a avut nevoie predecesorul său Benedict al XVI-lea pentru a ajunge la 2,5 milioane de admiratori, notează AFP, citată de Mediafax.

Contul @pontifex (papă, în latină), care este disponibil în nouă limbi, inclusiv engleză, spaniolă, franceză, arabă şi latină, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papă, Benedict al XVI-lea.

Contul a fost închis după două luni de existenţă, când avea 2,5 milioane de followers, pe 28 februarie, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea. Pe 19 martie, la puţin timp după reactivare, după alegerea papei Francisc pe 13 martie, numărul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane.

Mesajele postate de papă pe Twitter sunt în esenţă mesaje religioase, îndemnuri spirituale şi nu evocă niciodată viaţa privată a suveranului pontif. În cel mai recent mesaj postat de papă, joi, acesta spunea: „Dumnezeu ne iubeşte pe toţi. Nu trebuie să ne fie frică să Îl iubim".

Vaticanul şi-a sporit considerabil prezenţa în aceste ultime luni pe toate site-urile şi reţelele de socializare, inclusiv Facebook şi YouTube, în încercarea de a ajunge la un public mai larg, care să includă persoanele tinere.

 Vaticanul a explicat faptul că mesajele de pe Twitter sunt aprobate de papă, chiar dacă nu sunt scrise în mod direct de acesta. Ele sunt scrise de la un singur computer, pentru a se evita astfel pirateria online şi scurgerile de informaţii în spaţiul online.

Papa Francisc a adoptat deja un stil foarte diferit de predecesorul său în doar câteva săptămâni de prezenţă în fruntea Vaticanului. El este mai direct şi simplu în discursuri şi face sistematic turul Pieţei Sfântului Petru în papamobilul său decapotabil cu ocazia slujbelor publice şi a audienţelor din ziua de miercuri, când se opreşte pentru a-i săruta pe copii şi pe persoanele cu handicap.

Cu cei 5 milioane de followeri ai săi, papa este încă departe de idolii actuali ai adolescenţilor şi tinerilor, precum cântăreţul canadian Justin Bieber (37 milioane de followers) şi cântăreaţa americană Lady Gaga (35 milioane de followers).

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Twitter Vatican

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close