Antena 3 High Tech O firmă privată va trimite un vehicul robotizat pe Lună

O firmă privată va trimite un vehicul robotizat pe Lună

de Antena3.ro    |    09 Feb 2011   •   18:01
O firmă privată va trimite un vehicul robotizat pe Lună

Vehiculele „rover” nu mai sunt un monopol al NASA. Astrobotic Technology, o compaie din industria spaţială privată, a anunţat că va trimite pe Lună un vehicul robot propulsat prin energia solară, lucru acre ar trebui să o ajute la câştigarea premiului Google Lunar X Prize, în valoare de 24 milioane de dolari.

Rover-ul va fi transportat în spaţiu de racheta Falcon 9 a SpaceX, în decembrie 2013, relatează Discover magazine, citată de Newser.com.

Falcon 9 va lansa robotul pe orbita Lunii timp de patru zile.Apoi, acesta va ateriza prin intermediul unei tehnologii de ghidaj al automobilelor, dezvoltată iniţial de Universitatea Carnegie Mellon.

 
Scopul acestei misiuni va fi de identificare a locului unde a aterizat Apollo 11, şi apoi va trimite fotografii cu acesta pe Pământ.

Cei de la Astrobotic plănuiau să lanseze acest vehicul robotizat în 2010, ceea ce nu s-a întâmplat. Să sperăm că de data asta vor respecta termenul pe care şi l-au propus.
 


×
Subiecte în articol: Luna NASA
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close