Antena 3 CNN High Tech Oficial Facebook: Atacul asupra Twitter a avut rolul de a "reduce la tăcere" un blogger din Georgia

Oficial Facebook: Atacul asupra Twitter a avut rolul de a "reduce la tăcere" un blogger din Georgia

Oficial Facebook: Atacul asupra Twitter a avut rolul de a "reduce la tăcere" un blogger din Georgia
Sursa foto: cyxymu
07 Aug 2009   •   17:53

Atcacul informatic care a făcut ca site-ul Twitter să fie indisponibil câteva ore joi seară, şi alte reţele web 2.0, precum Facebook, LiveJournal sau Google Blogger, să aibă probleme, pare să fi fost orchetrat politic. Potrivit unui reprezentant din conducerea Facebook, atacul a fost îndreptat către un blogger gerogian, care se exprimă vehement împotriva Rusiei, scrie Cnet.

Bloggerul, al cărui pseudonim este Cyxymu, numele unui oraş din Georgia, are conturi pe toate site-urile atacate joi seară. Contul său pe Twitter a fost indisponibil joi seară, însă poate fi vizualizat vineri. Nu acelaşi lucru se poate spune despre pagina sa pe LiveJournal, care la ora actuală este, în continuare, indisponibilă.



?Încercăm să aflăm sursa atacurilor şi sperăm să putem să îi găsim pe cei care au stat în spatele acestor acţiuni? a spus Max Kelly, responsabil cu securitatea la site-ul Facebook. El a refuzat să facă vreo speculaţie cu privire la autorii atacului dar a spus că trebuie să ne gândim cine ar fi avut de câştigat din ?reducerea la tăcere? a bloggerului gruzin.

Twitter, cunoscuta platformă de microblogging s-a confruntat, joi după-amiază, cu un atac informatic. La 18:00, ora României, Twitter a anunţat faptul că se confruntă cu un atac de tip "denial-of-service", iar serviciul a fost reluat parţial. "Denial-of-service" presupune blocarea serverelor unui site prin trimiterea unui număr mare de pachete de date.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Twitter Facebook
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close