Antena 3 CNN High Tech Pokemon GO Un vlogger din Rusia risca pana la sapte ani de inchisoare pentru a ca jucat Pokemon Go in biserica. De ce e acuzat mai exact

Un vlogger din Rusia risca pana la sapte ani de inchisoare pentru a ca jucat Pokemon Go in biserica. De ce e acuzat mai exact

Un vlogger din Rusia risca pana la sapte ani de inchisoare pentru a ca jucat Pokemon Go in biserica. De ce e acuzat mai exact
14 Mar 2017   •   10:28

In Rusia a inceput procesul unui blogger acuzat ca a "instigat la ura religioasa" pentru ca a jucat Pokemon Go in biserica.

Procurorii l-au trimis in judecata in virtutea unei legi controversate, care incrimineaza "insulta la adresa convingerilor sau sentimentelor religioase ale cetatenilor".

Este aceeasi "infractiune" care in 2012 a trimis pentru doi ani in spatele gratiilor doua femei dintr-un grup punk, care au cantat un imn impotriva lui Putin in fata altarului unei biserici ortodoxe ruse.

Ruslan Sokolovski a fost arestat toamna trecuta dupa ce a postat pe YouTube un filmulet care il infatisa cautand pokemoni. Doar ca bloggerul in varsta de 22 de ani se afla intr-o biserica ortodoxa din Ecaterinburg, in fata unui crucifix.

Procurorii l-au acuzat de "insultarea convingerilor si sentimentelor religioase ale cetatenilor", in virtutea unei legi controversate despre care criticii spun ca impiedica dreptul la libera exprimare si ar fi incompatibila cu Constitutia rusa.

De asemenea, tanarul a fost inculpat pe baza altei legi care incrimineaza "incitarea la ura pe baza convingerilor religioase". In plus, anchetatorii sustin ca ar fi postat in ultimii ani diferite filmulete care insulta crestinii, musulmanii si femeile, notează stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: biserica inchisoare Rusia
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close