Antena 3 CNN High Tech "Probo", roboţelul belgian care ajută copiii bolnavi de autism

"Probo", roboţelul belgian care ajută copiii bolnavi de autism

"Probo", roboţelul belgian care ajută copiii bolnavi de autism
Sursa foto: Foto: Videonews
05 Ian 2011   •   23:30

Terapia cu roboţi dă tot mai multe rezultate în lumea medicală! "Probo" este noua descoperire a unor cercetători belgieni, care au venit la Cluj hotărâţi să-i ajute pe copiii bolnavi de autism. Pentru asta au creat un roboţel verde, cu trompă şi zeci de senzori care reacţionează la atingere.

Probo pare o simplă jucărie de pluş. În spatele învellişului este un robot care poate ajuta în lupta cu autismul. Este astfel construit, încât să imite toate stările umane. Bucurie... tristeţe şi chiar furie. Nu îi place să fie tras prea tare de trompă sau urechi, după cum vedeţi. Astfel îi învaţă pe copiii care suferă de autism să socializeze.

Antonia are 8 ani şi urmează un tratament intens la Centrul de Autism Transilvania. De cum l-a văzut pe Probo, s-a lipt de el imeidat.

Astfel de roboţi îi pot ajută pe copiii cu astfel de probleme să dezvolte un comportament social cât mai normal. Probo a fost creat de doi ingineri belgieni.

Practic, roboţelul imită orice fel de stări de la bucurie la tristeţe.

50.000 de euro au investit belgienii în robot. Dacă testele vor demonstra că e eficient, va fi fabricat în serie, iar preţul lui ar scădea sub 15.000 de euro. Probo îşi va arăta calităţile la Asociaţia de Autism Transilvania până duminică.

Probo, o jucărie inteligentă care vine în ajutorul copiilor bolnavi de autism
 

×
Subiecte în articol: robot Belgia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close