Antena 3 CNN High Tech Produsele Apple, realizate de copii. Compania a recunoscut utilizarea minorilor în fabricile sale

Produsele Apple, realizate de copii. Compania a recunoscut utilizarea minorilor în fabricile sale

Produsele Apple, realizate de copii. Compania a recunoscut utilizarea minorilor în fabricile sale
Sursa foto: Apple
01 Mar 2010   •   10:16

Reprezentanţii Apple au recunoscut că în fabricile companiei au fost angajaţi copii. Cel puţin 15 minori au fost descoperiţi anul trecut lucrând în fabricile care furnizează componente pentru produsele companiei Apple, informează Telegraph.

Oficialii Apple nu au menţionat locaţia fabricilor în care au fost angajaţi copii. Compania producătoare de telefoane mobile, iPod-uri şi calculatoare are fabrici în China, Taiwan, Singapore, Filipine, Malaezia, Republica Cehă şi SUA.

?Am solicitat un raport referitor la modalităţile de angajare pentru a afla cum au ajuns minorii să lucreze în fabricile Apple?, a declarat un oficial al companiei. Acesta susţine că Apple nu a ştiut de nereguli, întrucât reprezentanţii fabricilor au modificat conţinutul mai multor dosare de angajare.

Apple a fost criticată şi în trecut pentru condiţiile de muncă pe care le pune la dispoziţia angajaţilor. Anul trecut, 62 de muncitori ai Apple s-au intoxicat cu o substanţă chimică ce afectează vederea şi tonusul muscular.

Tot în 2009, un angajat Apple în vârstă de 25 de ani din Taiwan s-a sinucis, după ce a fost acuzat că a furat un prototip al iPhone-ului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple copii fabrica munca
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close