Antena 3 CNN High Tech Protest în 20 de ţări faţă de politica preşedintelui Hugo Chavez, în urma unui apel pe Twitter

Protest în 20 de ţări faţă de politica preşedintelui Hugo Chavez, în urma unui apel pe Twitter

Protest în 20 de ţări faţă de politica preşedintelui Hugo Chavez, în urma unui apel pe Twitter
Sursa foto: chavez
05 Sep 2009   •   19:12

Mii de peroane au manifestat în peste 20 de ţări împotriva preşedintelui Venezuelean, Hugo Chavez. Oamenii au răspuns apelului de pe Twitter al unui om de afaceri columbian, fondatorul unui grup de opoziţie faţă de Chavez. Un protest împotriva lui Hugo Chavez a avut loc şi la Caracas în Venezuela.

Cea mai amplă manifestaţie a avut însă loc la Bogota, în Columbia. Relaţiile dintre Columbia şi Venezuela s-au înrăutăţit după ce Bogota a anunţat semnarea unui acord de cooperare militară cu Washingtonul. Chavez, care s-a plasat în fruntea unei mişcări împotriva acestui acord, a anunţat la în urmă cu câteva săptămâni că va cere guvernului său să iniţieze ruperea relaţiilor cu Columbia.

Un miting paralel organizat la Bogota de partizani ai lui Chavez a trebuit să fie deviat de poliţie, pentru a evita confruntările dintre cele două tabere.
Proteste similare au avut loc şi la Madrid şi în New York la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Şi la Lima, în Peru oamenii au cerut plecarea lui Chavez din fruntea Venezuelei.

Se pare că manifestanţii au răspuns apelului de pe internet al unui om de afaceri columbian care este şi fondatorul unui grup de opoziţie ai lui Chavez. Potrivit lui, la acest grup ar fi aderat peste 300.000 de persoane în câteva zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez protest Twitter
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close