Antena 3 CNN High Tech Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook

Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook

Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook
Sursa foto: Foto: digitaltrends.com
01 Feb 2012   •   09:54

Facebook va înainta, cel mai probabil săptămâna viitoare, documentele necesare pentru listarea la bursă. Analiştii se aşteaptă la o evaluare de cel puţin 75 de miliarde de dolari şi maximum 100 de miliarde de dolari. Până să ajungă la un asemenea succes, Mark Zuckerberg a cercetat îndeaproape piaţa, încercând sa afle cât mai mult din ceea ce-şi doresc internauţii, scrie Business Insider.

Intr-una dintre conferinţele online pe care le organiza cu prietenul său Adam D'Angelo, Zuckerberg discuta, în toamna anului 2003, despre un site de dating pe care trebuia să-l creeze pentru nişte seniori de la Harvard, dar şi despre „treaba cu Facebook”. Despre cum ar trebui să arate site-ul său de socializare.

Zuckerberg: Stii că fac site-ul asta de dating. Mă întreb cât de similar este cu Facebook. Pentru că, cel mai probabil, vor fi lansate în acelaşi timp. Sau, aş putea să renunţ la site-ul de dating înainte să le spun asta!

D'Angelo:
Ha, ha (râde)

Zuckerberg: Nu cred ca oamenii s-ar înregistra pe Facebook daca ar afla că este un site de dating. Oamenii sunt sceptici când vine vorba despre datingul online.

Zuckerberg: Pe de altă parte, site-ul de dating va fi promovat foarte bine. Ma întreb care este soluţia ideală.

Zuckerberg: Cred ca Facebook, lansat de unul singur, ar atrage mulţi oameni. Dacă le-aş lansa în acelaşi timp vor da greş şi niciunul nu va ieşi învingător. Vreo idee? Eventual care să le consolideze pe amândouă.

D'Angelo:
Să le combinam într-o platforma prietenoasă. Stanford are ceva asemănător, care funcţionează doar pentru ei.

Zuckerberg:  Ma gândeam să facem asta cu Facebook.

D'Angelo: Aha.

(...)

Zuckerberg: Treaba este că ei au un programator care ar putea termina site-ul şi au şi bani pentru promovare şi restul. Dar stai să am şi eu bani! Prietenul meu, care vrea să fie sponsor, este şeful unei societăţi de investiţii. O duce foarte bine, are mulţi bani.

D'Angelo:
lol (râde)

Mark Zuckerberg nu avea de gând să lucreze pentru vreo companie şi plănuia să reuşească de unul singur. Cât despre ideea Facebook-ului de astăzi, aceasta se pare că i-a fost sugerată de către prietenul său „D`Angelo” („o platformă prietenoasă”).

In lunile care au urmat conversaţiei cu D`Angelo, Zuckerberg, cu puţin ajutor de la prietenii săi din Universitatea Harvard (Eduardo Saverin şi Dustin Moskovitz) au pus pe picioare reţeaua Facebook (iniţial numită The Facebook).

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg internauti harvard
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close