Antena 3 High Tech Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook

Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook

01 Feb 2012   •   09:54
Reţeta succesului. Vezi conversaţia în care Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook
Sursa foto: Foto: digitaltrends.com

Facebook va înainta, cel mai probabil săptămâna viitoare, documentele necesare pentru listarea la bursă. Analiştii se aşteaptă la o evaluare de cel puţin 75 de miliarde de dolari şi maximum 100 de miliarde de dolari. Până să ajungă la un asemenea succes, Mark Zuckerberg a cercetat îndeaproape piaţa, încercând sa afle cât mai mult din ceea ce-şi doresc internauţii, scrie Business Insider.

Intr-una dintre conferinţele online pe care le organiza cu prietenul său Adam D'Angelo, Zuckerberg discuta, în toamna anului 2003, despre un site de dating pe care trebuia să-l creeze pentru nişte seniori de la Harvard, dar şi despre „treaba cu Facebook”. Despre cum ar trebui să arate site-ul său de socializare.

Zuckerberg: Stii că fac site-ul asta de dating. Mă întreb cât de similar este cu Facebook. Pentru că, cel mai probabil, vor fi lansate în acelaşi timp. Sau, aş putea să renunţ la site-ul de dating înainte să le spun asta!

D'Angelo:
Ha, ha (râde)

Zuckerberg: Nu cred ca oamenii s-ar înregistra pe Facebook daca ar afla că este un site de dating. Oamenii sunt sceptici când vine vorba despre datingul online.

Zuckerberg: Pe de altă parte, site-ul de dating va fi promovat foarte bine. Ma întreb care este soluţia ideală.

Zuckerberg: Cred ca Facebook, lansat de unul singur, ar atrage mulţi oameni. Dacă le-aş lansa în acelaşi timp vor da greş şi niciunul nu va ieşi învingător. Vreo idee? Eventual care să le consolideze pe amândouă.

D'Angelo:
Să le combinam într-o platforma prietenoasă. Stanford are ceva asemănător, care funcţionează doar pentru ei.

Zuckerberg:  Ma gândeam să facem asta cu Facebook.

D'Angelo: Aha.

(...)

Zuckerberg: Treaba este că ei au un programator care ar putea termina site-ul şi au şi bani pentru promovare şi restul. Dar stai să am şi eu bani! Prietenul meu, care vrea să fie sponsor, este şeful unei societăţi de investiţii. O duce foarte bine, are mulţi bani.

D'Angelo:
lol (râde)

Mark Zuckerberg nu avea de gând să lucreze pentru vreo companie şi plănuia să reuşească de unul singur. Cât despre ideea Facebook-ului de astăzi, aceasta se pare că i-a fost sugerată de către prietenul său „D`Angelo” („o platformă prietenoasă”).

In lunile care au urmat conversaţiei cu D`Angelo, Zuckerberg, cu puţin ajutor de la prietenii săi din Universitatea Harvard (Eduardo Saverin şi Dustin Moskovitz) au pus pe picioare reţeaua Facebook (iniţial numită The Facebook).

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg internauti harvard

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close