Antena 3 CNN Externe Facebook se pregăteşte pentru listarea la bursă

Facebook se pregăteşte pentru listarea la bursă

Facebook se pregăteşte pentru listarea la bursă
Sursa foto: Foto: thestatechamp.com
29 Ian 2012   •   16:43

Facebook, cea mai mare reţea de socializare online, intenţionează să depună documentaţia necesară pentru o ofertă publică iniţială (initial public offering-IPO) cel mai devreme în câteva zile, informează Bloomberg. Sursele citate au preferat să rămână anonime iar la acest moment se aşteaptă declaraţia oficială a reprezentanţilor companiei.
   
Se discută despre o evaluare la 75-100 de miliarde de dolari, au spus sursele, momentul depunerii actelor pentru IPO fiind încă în dezbatere şi putând fi schimbat.
   
O ofertă de 10 miliarde de dolari s-ar situa pe locul al patrulea în rândul IPO-urilor derulate de companii americane, după Visa, General Motors şi AT&T Wireless, potrivit datelor Dealogic, citate de Wall Street Journal. Ar fi cea mai mare ofertă a unei companii IT, detronând Google, care a atras 1,9 miliarde de dolari în 2004, la o valoare a companiei de 23 miliarde de dolari.
   
Dacă în urma listării, valoarea Facebook se va situa la 100 de miliarde de dolari, ar fi aproximativ la egalitate cu McDonald's şi circa la jumătate faţă de Google, producând o nouă generaţie de milionari în Silicon Valley, la un nivel nemaivăzut de la oferta Google. Aproximativ 3.000 de persoane lucrează la Facebook, potrivit Wall Street Journal.
   
Deşi zvonurile sunt tot mai numeroase, reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze.
   
În momentul de faţă, reţeaua de socializare a depăşit 800 de milioane de utilizatori, dintre care mai mult de jumătate se conectează zilnic pentru a-şi verifica profilul.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close