Antena 3 CNN High Tech Schimbare majoră la Windows 10. Câţi bani vor scoate din buzunar utilizatorii pentru a beneficia de varianta optimă

Schimbare majoră la Windows 10. Câţi bani vor scoate din buzunar utilizatorii pentru a beneficia de varianta optimă

Compania Microsoft a luat o decizie care va afecta milioane de utilizatori Windows 10. Data de la care se vor introduce plăţi pentru actualizările de securitate.

Schimbare majoră la Windows 10. Câţi bani vor scoate din buzunar utilizatorii pentru a beneficia de varianta optimă
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   02:00

În prezent, compania Microsoft lansează o actualizare de securitate pentru Windows 10 o dată pe lună, însă acest demers va suferi modificări din luna octombrie a anului 2025. 

Mai exact, utilizatorii vor fi nevoiți să plătească un abonament lunar pentru a primi actualizările de securitate pentru acest sistem de operare, utilizat pe scară largă în toată lumea.

Actualizările de securitate pentru Windows sunt importante, deoarece îi protejează pe utilizatori de orice vulnerabilitate descoperită în sistem.

Astfel cei care mai vor să beneficieze de această opțiune vor achita 61 de dolari per dispozitiv, taxă care se dublează în fiecare an, timp de trei ani. 

Pentru prima dată, Microsoft le va permite, de asemenea, și utilizatorilor non-corporate să se aboneze la programul de asistență extinsă, scrie Windows Central

Important de precizat este că utilizatorii pot alege varianta Windows 11 care beneficiază încă de suport complet și primește actualizări gratuite de securitate. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close