Antena 3 CNN High Tech Şeful Windows şi-a dat demisia la scurt timp după lansarea noului Windows 8

Şeful Windows şi-a dat demisia la scurt timp după lansarea noului Windows 8

Şeful Windows şi-a dat demisia la scurt timp după lansarea noului Windows 8
Sursa foto: Foto: mysanantonio.com
de N.B.    |    13 Noi 2012   •   13:49

Steven Sinofsky, şeful diviziei Windows, vicepreşedintele companiei Microsoft, a anunţat că se retrage din post din motive personale. Decizia sa vine la puţin timp după lansarea celui mai important produs software al companiei, Microsoft Windows 8, proiect pe care Sinofsky l-a condus.

"Am decis că este timpul să mă retrag de la îndatoririle din cadrul Microsoft. După 23 de ani de muncă la produsele Microsoft, am decis să părăsesc compania pentru a căuta noi oportunităţi,în baza experienţei mele", a afirmat Steven Sinofsky, citat de Agerpres.

Potrivit anumitor surse din cadrul companiei, fostul manager al diviziei Windows a fost o figură controversată în cadrul companiei, despre care se spune că ar fi fost în dispută cu ceilalţi top-manageri, inclusiv cu directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

După plecarea lui Sinofsky, responsabil de software şi hardware pentru Windows va fi vicepreşedintele corporaţiei Julie Larson-Green. Vânzările faimosului sistem de operare cad în responsabilitatea lui Tami Reller, care îşi va păstra şi funcţia de director financiar şi director de marketing în divizia de dezvoltare a Windows.

Sinofsky, unul din veteranii Microfost, era văzut ca succesorul cel mai probabil al directorului executiv Steve Ballmer. El s-a alăturat companiei în 1989, ca dezvoltator de software.

Microsoft a început să-şi vândă versiunea finală a Windows 8 la sfârşitul lunii octombrie. Windows 8 este prima platformă software optimizată pentru PC şi tablete. La patru zile de la lansare, Microsoft a vândut circa 4 milioane de aplicaţii Windows 8 pentru 'upgrade-ul' vechilor platforme.

×
Subiecte în articol: microsoft demisie
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close