Antena 3 CNN High Tech Site-ul lui Traian Băsescu redirecţionat către cel al Administraţiei prezidenţiale

Site-ul lui Traian Băsescu redirecţionat către cel al Administraţiei prezidenţiale

Site-ul lui Traian Băsescu redirecţionat către cel al Administraţiei prezidenţiale
11 Aug 2010   •   09:44

Ce se întâmplă dacă tastati www.basescu.ro, pagina de internet folosită de candidatul Traian Basescu la alegerile prezidenţiale din 2009? Sunteţi direcţionat către site-ul oficial al Admnistraţiei Prezidenţiale. Astfel, o instituţie oficială a statului se asociază cu un singur om, politicianul Traian Băsescu, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Cel care a decis închiderea site-ului şi redirecţionarea sa către pagina oficială a preşedinţiei este Felix Tătaru, creatorul campaniilor electorale ale lui Băsescu. Măsura a fost luată din cauză că sute de oameni foloseau www.basescu.ro pentru a se înjura şi a posta anunţuri matrimoniale şi nu pentru a discuta subiecte politice, după cum se aştepta administratorul. Conform legislaţiei, deţinătorii domenilor online îşi pot redirecţiona site-urile, în mod legal.

Biroul de presă al Preşedinţiei Române nu ştie nimic despre redirecţionarea paginii lui Băsescu către presidency.ro şi a refuzat să ofere alte informaţii deoarece nu cunoaşte detaliile tehnice din administrarea site-ului, scrie Adevărul.

Site-ul basescu.ro a fost ţinta hackerilor, în 2007, când administratorii au blocat temporar accesul din afara ţării. În noiembrie 2009 , site-ul a fost clonat pentru câteva ore pe domeniul www.traianbăsescu.ro, unde mesajele oficiale erau parodiate.

Traian Băsecsu a mai fost şi protagonistul unui scandal de presă, după ce ziariştii au observat că stema afişată la pupitrul preşedintelui era pe fundal violet şi nu albastru, aşa cum este stema originală. La acea vreme, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a susţinut că stema de pe pupitru şi-a schimbat culoarea după ce a stat sub lumina şi căldura reflectoarelor timp de ani de zile.

Şi să nu uităm de clopotul Bisericii de la Palatul Cotroceni. Acesta poartă numele de Băsescu pe el. Numele preşedintelui apare alături de Stema Patriarhiei Ortodoxe Romane si poarta inscriptia Cu binecuvantarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: Administraţia Prezidenţială
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close