Antena 3 CNN High Tech Sony Ericsson va dezvolta telefoane care folosesc platforma Android

Sony Ericsson va dezvolta telefoane care folosesc platforma Android

Sony Ericsson va dezvolta telefoane care folosesc platforma Android
09 Dec 2008   •   21:01

Sony Ericsson a anunţat marţi că intenţionează să dezvolte terminale bazate pe platforma Android, după ce a compania a devenit membră a Open Handset Alliance, grupul din spatele handsetului G1 Android al Google.
"Compania Sony Ericsson este încântată să anunţe că este membră a Open Handset Alliance, şi confirmă intenţia de a dezvolta un telefon bazat pe platforma Android", a declarat Rikko Sakaguchi, şeful departmentului de creaţie şi dezvoltare.
Totuşi, Sony Ericsson nu va renunţa la Symbian sau la Windows Mobile, susţinând că platforma Android va funcţiona "complementar" cu celelate sisteme de operare folosite în prezent.
"Credem că Sony Ericsson poate aduce la Open Handset Alliance o vastă experienţă în privinţa dezvoltării unor produse multimedia orientate spre consumatori, având în vedere succesul înregistrat de Walkman şi Cyber-shot", a mai spus Rikko Sakaguchi, citat de pocketgamer.co.uk.
Sony Ericsson este doar unul dintre cei 14 noi membri ai Open Handset Alliance. celelate companii nou-venite în alianţă sunt: AKM Semiconductor Inc., ARM, ASUSTek Computer, Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin, Huawei, Omron Software, Softbank Mobile, Teleca, Toshiba şi Vodafone.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefon mobil
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close