Antena 3 CNN High Tech Sony lansează o lume virtuală online în speranţa că va acoperi din pierderile cu PS3

Sony lansează o lume virtuală online în speranţa că va acoperi din pierderile cu PS3

Sony lansează o lume virtuală online în speranţa că va acoperi din pierderile cu PS3
11 Dec 2008   •   12:59

După o amânare îndelungată, joi debutează serviciul de socializare pe internet al PlayStation 3. Sony a declarat că va lansa serviciul 3D de socializare, Home, pe 11 decemrbie, punând astfel capăt unei aşteptări ce a durat luni de zile pentru utilizatorii de console de joc PlayStation 3.

Home este similar softului Second Life şi lasă utilizatorii să creeze caractere virtuale sau avatare, pentru a interacţiona în cyberspace. Utilizatorii PlayStation 3 vor putea accesa lumea virtuală prin descărcarea unui software gratuit.

Home este ultimul serviciu online lansat pentru PS3. Sony a adăugat recent secţiuni de video download pe reţeaua PlayStation , care, potrivit datelor companiei, ar avea 15 milioane de abonaţi. Oricum Sony este în urma rivalilor de la Microsoft, care fabrică Xbox 360, în lansarea de jocuri gratis şi descărcări video.

În plus, Nintendo, ce a lansat consola de jocuri video Wii în aceeaşi lună cu Sony PS3, anume noiembrie 2006, are de două ori mai mult vânzări. Nintendo a vândut 34,5 milioane unităţi, comparativ cu cele 16,8 milioane ale Sony. Se speră acum că Home va ajuta la atingerea profitabilităţii pentru consola sa video, deorece în ultimii doi ani au fost pierduţi 3,8 miliarde de dolari, potrivit revistei BusinessWeek .

Deşi utilizatorii PS3 vor folosi Home gratis, Sony speră să facă companiile să plătească pentru a interacţiona cu participanţii. Primele companii care se vor alătura proiectului sunt Diesel, desigenrul de mobilă Ligne Roset, Red Bull, dar si Paramount Pictures.

Home va oferi mini jocuri, videouri, evenimente speciale, dar utilizatorii vor putea crea propriile reţele şi stabili întâlniri în ?propriile apartamente? sau în locuri publice. Se va oferi posibilitatea de comunicare scrisă, video şi voce instant.

Home era programat iniţial pentru lansare la sfârşitul anului trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sony microsoft
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close