Antena 3 CNN High Tech Specialiștii în robotică militară avertizează: S-a ajuns într-un punct critic! Putem fi uciși de roboți!

Specialiștii în robotică militară avertizează: S-a ajuns într-un punct critic! Putem fi uciși de roboți!

Specialiștii în robotică militară avertizează: S-a ajuns într-un punct critic! Putem fi uciși de roboți!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Apr 2016   •   08:17

Un grup de specialiști în domeniul inteligenței artificiale a avertizat că tehnologia a ajuns la un punct critic, în care roboții vor ajunge să ucidă cu o ușurință fantastică.

Folosind o tehnologie de recunoaştere a feţelor, roboţii vor putea identifica şi omorî comandanţii de top ai ISIS, decapitând organizaţia, şi nu numai. Dar astfel de modele pot intra și pe mâinile teroriștilor.

Deja au apărut voci din rândul specialiștilor care susțin că o astfel de tehnologie a roboticii militare trebuie limitată.

Conform descoperă.ro, astfel de sisteme sunt mult mai ușor de realizat, la costuri mici și pot deveni “Kalașnikovul de mâine”.

"Va fi doar o chestiune de timp până când acestea vor apărea pe piaţa neagră şi astfel în mâinile teroriştilor, dictatorilor care doresc să controleze populaţia sau în mâinile dictatorilor militari, care doresc să săvârşească purificare etnică", au notat membrii grupului în scrisoarea dechisă.

 

×
Subiecte în articol: specialisti militar avertisment ISIS
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close