Antena 3 CNN High Tech Summitul Regional de Securitate Cibernetică începe la Palatul Parlamentului

Summitul Regional de Securitate Cibernetică începe la Palatul Parlamentului

Summitul Regional de Securitate Cibernetică începe la Palatul Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2015   •   08:45

Ministerul pentru Societatea Informațională împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București organizează timp de trei zile, la Palatul Parlamentului, un Summit Regional de Securitate Cibernetică, informează Agerpres.

La evenimentul care începe luni sunt invitate 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est pentru a-și prezenta "politicile în domeniul securității cibernetice", a aborda "tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice" și a identifica "oportunități pentru colaborare internațională și regională".

La summit vor participa companii și oficiali guvernamentali, specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

Potrivit sursei citate, discuțiile și întâlnirile se vor desfășura pe parcursul a trei zile, iar la eveniment vor participa premierul Victor Ponta și adjunctul secretarului pentru comerț din cadrul Departamentului Comerțului al SUA, Bruce Andrews.

"În aceeași perioadă, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București derulează la București o misiune comercială pentru a prezenta cele mai noi soluții pe care companiile americane le pot oferi în acest domeniu. Participanții la summit vor avea posibilitatea de a derula discuții bilaterale cu experții în securitate cibernetică și lideri din cadrul companiilor reprezentate", mai informează Ambasada SUA.

×
Subiecte în articol: securitate cibernetica summit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close