Antena 3 CNN High Tech NASA transmite în direct o serie de experimente inedite realizate în spațiu

NASA transmite în direct o serie de experimente inedite realizate în spațiu

NASA transmite în direct o serie de experimente inedite realizate în spațiu
Sursa foto: sursa: Facebook/NASA
02 Feb 2016   •   20:54

Televiziunea Agenţiei spaţiale americane (NASA) transmite în direct, miercuri, 3 februarie, o misiune în exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), cu o durată estimată la cinci ore şi jumătate, efectuată de doi cosmonauţi ruşi începând de la ora 12:30 GMT, informează Agerpres, citând un comunicat al NASA

Yuri Malenchenko şi Sergey Volkov, din cadrul Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), ingineri de bord ai Expediţiei 46 de pe staţia spaţială, vor purta costume speciale Orlan, de concepţie rusească, şi vor ieşi din avanpostul orbital pentru a recupera o parte dintre materialele folosite în experimente pe modulele Zvezda şi Poisk şi pentru a instala unele dispozitive de ancorare pe exteriorul ISS menite să uşureze viitoarele ieşiri în spaţiu ale membrilor echipajului.

Cei doi astronauţi vor pregăti experimentul Vinoslivost, care îşi propune să evalueze efectele spaţiului cosmic asupra unor mostre de materiale structurale, şi vor testa un dispozitiv denumit Restavratsiya, care ar urma să fie folosit pentru a adăuga straturi exterioare speciale, de protecţie, pe pereţii segmentului rusesc al ISS.

De asemenea, ei vor recupera setul de mostre biologice şi biochimice care au fost expuse condiţiilor vitrege din cosmos în cadrul experimentului EXPOSE-R. Acesta face parte dintr-un proiect de cercetări astrobiologice desfăşurat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pentru a studia originea, evoluţia şi răspândirea vieţii în Univers.

Aceasta va fi cea de-a 193 misiune de ieşire în afara ISS. Pentru Malenchenko, va fi cea de-a şasea acţiune de acest gen, iar pentru colegul său, Volkov, cea de-a patra.

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close