Antena 3 CNN High Tech Tot mai mulţi români îşi cumpără haine şi electronice de pe internet

Tot mai mulţi români îşi cumpără haine şi electronice de pe internet

Tot mai mulţi români îşi cumpără haine şi electronice de pe internet
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Iun 2011   •   22:41
Tot mai mulţi români îşi cumpără electronice şi haine de pe site-uri din străinătate, pentru că, în afară, preţurile sunt şi cu 50 la sută mai mici decât la noi. Fac astfel o economie serioasă, chiar dacă plătesc în plus transport şi taxe.

Dan Berte este client fidel al site-urilor de comerţ on-line din străinătate. Cumpără în special electronice care nu au apărut în magazinele noastre. Sau care, la noi, sunt încă prea scumpe.

Îl atrag calitatea produselor şi paleta mare de opţiuni, dar recunoaşte că preţurile mici sunt cele care cântăresc cel mai greu cînd decide să cumpere de pe site-urile din străinătate.

Şi în cazul hainelor sunt diferenţe considerabile. Cei mai mulţi preferă să cumpere de pe internet produse din noile colecţii ale brandurilor, pentru că din ţară nu şi-ar putea permite.

Atenţie însă de pe ce site-uri faceţi cumpărăturile. Dacă produsele comandate vin din Uniunea Europeană, taxele sunt mici sau inexistente. Dacă le alegeţi pe cele din America, TVA-ul şi taxele de livrare schimbă costul final.

Însă românii au găsit soluţii şi pentru aşa ceva. Dacă taxele sunt prea mari, mai multe persoane fac o singură comandă şi astfel împart costurile de transport. Tot ies mai bine, spun ei.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close