Antena 3 CNN High Tech Twitter a achiziţionat aplicaţia TweetDeck pentru 40 de milioane de dolari

Twitter a achiziţionat aplicaţia TweetDeck pentru 40 de milioane de dolari

Twitter a achiziţionat aplicaţia TweetDeck pentru 40 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: gigjets.com
24 Mai 2011   •   09:40

Twitter a achiziţionat TweetDeck, o aplicaţie foarte populară folosită pentru a organiza fluxul de tweet-uri al utilizatorilor reţelei de socializare. Achiziţionarea aplicaţiei va costa Twitter peste 40 de milioane de dolari, cash şi acţiuni, susţin surse apropiate înţelegerii, citate de CNN Money.

Aplicaţia TweetDeck a fost subiectul speculaţiilor timp de mai multe luni, vehiculându-se un preţ de vânzare între 40 şi 50 de milioane de dolari. Acordul nu a fost anunţat oficial, dar actele care finalizează înţelegerea au fost semnate în cursul zilei de luni, susţin aceleaşi surse.

Relaţia Twitter cu aplicaţii terţe a funcţionat similar. Compania fie a cumpărat aplicaţiile pentru a le include în platforma standard de funcţionare, fie le-a micşorat accesul sau chiar suspendat.

În februarie, existau informaţii că Twitter negociază cu UberMedia, principalul dezvoltator de servicii sau aplicaţii web pentru Twitter şi alte reţele de socializare, pentru a achiziţiona TweetDeck. Înţelegerea a căzut. În aproximativ aceeaşi perioadă, Twitter a suspendat aplicaţii pentru mobil ale UberMedia, UberTwitter şi Twidroyd, două aplicaţii populare pentru telefonul mobil.

×
Subiecte în articol: Twitter
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close