Antena 3 High Tech Twitter trebuie să ofere informaţii despre persoanele aflate în legătură cu WikiLeaks

Twitter trebuie să ofere informaţii despre persoanele aflate în legătură cu WikiLeaks

de Antena3.ro    |    12 Mar 2011   •   16:58
Twitter trebuie să ofere informaţii despre persoanele aflate în legătură cu WikiLeaks
Sursa foto: Foto: newsfall.com
Un judecător federal american a decis vineri că Twitter trebuie să furnizeze informaţii despre persoanele aflate în contact cu WikiLeaks, aşa cum a ordonat administraţia Obama, relatează AFP.

Judecătorul federal din Virginia (est) Theresa Carroll Buchanan a refuzat vineri să anuleze ordinul administraţiei, pe care l-a validat în decembrie, pentru ca Twitter să furnizeze informaţii despre conturile unui parlamentar islandez, Birgitta Jonsdottir, ale unui cercetător american în informatică, Jacob Appelbaum, şi Rop Gonggrijp, un colaborator olandez al WikiLeaks.

Ea nu consideră fundamentată teama lor că "administraţia elaborează o cartă de contacte care încalcă libertatea de exprimare", garantată de Primul amendament al Constituţiei americane.

"Tribunalul nu vede unde se încalcă Primul amendament", a apreciat Buchanan.

"Cererea privind Twitter nu are ca scop să supravegheze sau să controleze conţinutul mesajelor sau numele celor care le urmăresc", a insistat ea.

"Nu este ultimul nostru cuvânt", a declarat pentru Aden Fine, avocatul organizaţiei americane de apărare a libertăţilor civile care îi apără pe reclamaţi, referindu-se la intenţia sa de a se adresa unui alt judecător, al aceluiaşi tribunal, dar care să aibă autoritate asupra lui Buchanan.

WikiLeaks a publicat pe Internet mii de documente confidenţiale privind războaiele din Irak şi Afganistan şi note provenind de diplomaţii americani aflaţi în post în lumea întreagă.

Dosarul privind Twitter a creat divergenţe între Statele Unite şi Islanda, ambasadorul american din Reykjavik fiind convocat în ianuarie la Ministerul islandez de Externe.
 

×
Subiecte în articol: Twitter wikileaks informatii
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close