x close

UE vrea încărcătoare identice pentru toate telefoanele mobile

17 Feb 2009   •   15:23
UE vrea încărcătoare identice pentru toate telefoanele mobile incarcator

Mai mulţi producători şi operatori de telefonie mobilă au hotărât, marţi, la congresul mondial al acestui sector de la Barcelona, să lucreze la realizarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile, anunţă AFP. Asta după ce comisarul european pentru întreprinderi şi industrie, Günter Verheugen, a cerut ca pentru toate telefoanele mobile, indiferent de marcă, să existe un singur tip de încărcător.
La congresul din Barcelona participă reprezentzanţi ai celor mai importante companii din domeniu: Nokia, Motorola, LG, Sony Ericsson, Samsung, precum şi Qualcomm, producător american de componente pentru telefoane.
Operatorii de telefonie mobilă (Orange, 3 Group, AT&T, KTF, Mobilkom Autriche, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, Telstra, T-Mobile şi Vodafone) iau şi ei parte la acest proiect.
Până în 2012, majoritatea telefoanelor mobile ar trebui să fie compatibile cu un singur încărcător. În plus, acesta ar trebui să reducă consumul de energie cu 50%.
Directorul asociaţiei europene a producătorilor de telefoane mobile, Tony Graziano, consideră că introducerea unui încărcător universal este puţin probabilă.
Potrivit datelor Parlamentului European, în prezent există mai mult de 30 de tipuri diferite de încărcătoare pentru telefoanele mobile.
Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

telefon mobil uniunea europeana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati