Antena 3 CNN High Tech Un grup de japonezi acuză Google de încălcarea drepturilor omului

Un grup de japonezi acuză Google de încălcarea drepturilor omului

Un grup de japonezi acuză Google de încălcarea drepturilor omului
19 Dec 2008   •   14:15

Un grup de avocaţi şi profesori japonezi au cerut companiei Google Inc. să nu mai furnizeze pe internet imagini detaliate ale străzilor din mai multe oraşe din Japonia. Ei consideră că Google încalcă astfel dreptul persoanei la intimitate. Serviciul Street View, oferit de Google, furnizează imagini panoramice, de la nivelul solului, din 12 oraşe japoneze şi mai multe oraşe din Statele Unite şi Europa.
Serviciul permite utilizatorilor de internet să "ruleze" virtual pe o hartă, doar cu ajutorul mouse-ului. "Noi presupunem că Google încalcă flagrant unul din drepturile de bază ale omului", a declarat Yasushiko Tajima, profestor de drept constituţional la Universitatea Sophia din Tokio pentru Reuters. "Este necesar să avertizăm societatea că un gigant din lumea IT-ului violează dreptul persoanei la intimitate prin acest serviciu".
Grupul a solicitat companiei Google să oprească difuzarea pe internet a imaginilor luate din oraşele japoneze şi să le ştergă din arhivă. Reprezentanţa Google din Tokio nu făcut încă declaraţii pe această temă.
Îngrijorările cu privire la serviciul oferit de Google au crescut în Japonia, în special după ce mai multe persoane şi-au descoperit imaginile postate pe internet. Situaţii asemănătoare s-au petrecut şi în Statele Unite şi Europa. Astfel, o femeie apărea în timp ce făcea plajă, iar un bărbat a fost surprins chiar în momentul în care ieşea dintr-un club de striptease din San Francisco.
În luna martie, Google a anunţat că va răspunde afirmativ la solicitarea Pentagonului de a îndepărta unele imagini incluse în programul Street View. Pentagonul considera că imaginile respective reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Street View
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close