Antena 3 High Tech Un hacker american susţine că a reuşit să "spargă" iPhone 5

Un hacker american susţine că a reuşit să "spargă" iPhone 5

de G.S.    |    23 Sep 2012   •   13:53
Un hacker american susţine că a reuşit să "spargă" iPhone 5
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Un hacker american susţine că a reuşit să modifice fişierele originale ale sistemului de operare iOS 6 instalat pe iPhone 5, pentru a putea folosi aplicaţii terţe, în nici 24 de ore de la lansarea smartphone-ului vineri, potrivit unor imagini postate de hacker pe Twitter, scrie AllThingsDigital.
   
Modificarea fişierelor sistemului iOS astfel încât utilizatorul să poată instala aplicaţii din alte surse decât App Store al Apple, pe canale neoficiale precum Cydia, se numeşte "jailbreaking".
   
"Am început să lucrez (la sistemul de operare, n.r.) în ziua de dinaintea lansării iPhone 5 şi am reuşit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S în câteva ore. După ce am pus mâna pe un iPhone 5 a fost chiar şi mai uşor. A fost nevoie de numai jumătate de oră", a afirmat hackerul Grant Paul într-un email pentru AllTHingsDigital.
   
Paul pare să fi instalat aplicaţia open-source Cydia pe noul iPhone, conform celor două imagini postate pe contul său de Twitter. Cydia este cea mai populară aplicaţie folosită de posesorii de smartphone-uri Apple care recurg la jailbreak, fiind în esenţă un portal prin care posesorii de iPhone-uri modificate pot descoperi aplicaţii neoficiale.
   
Jailbreaking nu este necesar pentru multe din telefoanele care rulează sistemul de operare Android, al Google, întrucât soft-ul permite în general descărcarea şi instalarea de aplicaţii care nu provin din Google Play. Excepţie fac cazurile în care operatorii şi producătorii îşi preinstalează propriul soft peste Android.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close