Antena 3 CNN High Tech Un "vierme" IT a furat peste 45.000 de parole de conturi de Facebook

Un "vierme" IT a furat peste 45.000 de parole de conturi de Facebook

Un "vierme" IT a furat peste 45.000 de parole de conturi de Facebook
Sursa foto: Foto: nepszava.com
de N.B.    |    05 Ian 2012   •   21:20

Un "vierme" cibernetic a furat peste 45.000 de detalii de login ale conturilor de Facebook, avertizează compania de securitate IT SecurAlert, relatează BBC.

Software-ul responsabil pentru furtul informaţiilor este malware-ul Ramnit, creat încă din 2010, când a furat detaliile mai multor conturi bancare.

Conform companiei de securitate, vizate au fost, în principal, conturile de pe reţelele de socializare din Marea Britanie şi Franţa. Reprezentanţii Facebook au anunţat că investighează situaţia.

Specialiştii cred că informaţiile de logare sunt folosite de atacatorii din spatele Ramnit pentru a răspândi software-ul prin intermediul reţelei de socializare şi a-i mări baza de date.

Reţelele de socializare reprezintă un mediu propice pentru activitatea softurilor dăunătoare, în special din prisma cantităţii foarte mari de informaţii personale stocate.

Conform SecurAlert, peste 800.000 de dispozitive au fost infectate cu Ramnit din septembrie până în decembrie 2011. Specialiştii de la Microsoft Malware Protection Center au definit "viermele" drept un soft cu componente multiple, care infectează efişierle executabile din Windows şi fişierele HTML.

×
Subiecte în articol: vierme malware IT Facebook virus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close