Antena 3 CNN High Tech Varianta contemporană a piesei Romeo şi Julieta "se joacă" pe Twitter

Varianta contemporană a piesei Romeo şi Julieta "se joacă" pe Twitter

Varianta contemporană a piesei Romeo şi Julieta "se joacă" pe Twitter
12 Apr 2010   •   21:20

"Such Tweet Sorrow" este numele unui proiect în urma căruia "Romeo şi Julieta", cunoscuta piesă a lui Shakespeare, va fi transformată într-un text contemporan, prin intermediul unor mesaje postate pe site-ul de microblogging Twitter, de către personajele principale ale operei, interpretate de actori ai Royal Shakespeare Company, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Royal Shakespeare Company colaborează la acest proiect cu Mudlark, o firmă care produce materiale de divertisment pentru telefoanele mobile.


Noua linie narativă nu are nicio legătură cu povestea originală, aceasta fiind tratată de organizatorii proiectului. Personajele principale, interpretate de cei şase actori ai
Royal Shakespeare Company, vor improviza mesajele care au început deja să fie postate pe site-ul suchsweetsorrow.com.


În cadrul procesului de creaţie, personajele poveştii vor interacţiona, timp de cinci săptămâni, nu doar între ele ci şi cu utilizatorii reţelei Twitter, care reprezintă audienţa ?piesei?.

Intriga piesei contemporane se aseamănă într-o anumită măsură cu cea originală. Astfel şi în această poveste există două familii, Capulet şi Montague. Cele două se urăsc de mai mulţi ani ca urmare a unui accident ce a avut loc în anul 2000 într-un oraş englezesc.


Actriţa Charlotte Wakefield o interpretează pe Julieta, care împlineşte 16 ani şi se întreabă dacă va avea parte de o petrecere cu ocazia zilei de naştere. Julieta a postat un film pe YouTube cu dormitorul ei de adolescentă. @julietcap16 este numele utilizat de ea pe Twitter. Romeo se lasă deocamdată aşteptat deoarece încă nu a postat niciun mesaj.


"Ne-am propus să îi conectăm pe oameni la Shakespeare şi să apropiem actorii de public", a declarat directorul artistic al RSC, Michael Boyd.

"Telefoanele mobile nu trebuie să reprezinte un duşman al teatrului. Acest experiment digital le permite actorilor să folosească telefonul mobil pentru a îşi spune poveştile în timp real, oriunde ar fi, ca într-un teatru global", a precizat Boyd.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Twitter
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close