Antena 3 CNN High Tech Viaţa fără el nu ar mai fi la fel. Serviciul de care aproape toată lumea e dependentă împlineşte 14 ani

Viaţa fără el nu ar mai fi la fel. Serviciul de care aproape toată lumea e dependentă împlineşte 14 ani

Viaţa fără el nu ar mai fi la fel. Serviciul de care aproape toată lumea e dependentă împlineşte 14 ani
Sursa foto: Foto: imperfectaction.com
27 Sep 2012   •   14:28
Google şi-a modificat, joi, logoul pentru a marca cea de-a 14-a aniversare a sa. În noul doodle, literele care desemnează numele motorului de căutare sunt scrise pe un tort cu lumânari.

Corporaţia multinaţională Google Inc., deţinătoare a celui mai popular motor de căutare pe internet, a fost fondată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.

Google are o bază de date despre 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de căutare este consultat de milioane de oameni din întreaga lume.

Printre serviciile oferite de Google se numără Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome şi reţeaua de socializare Google Plus. De asemenea, Google deţine site-ul YouTube.

Citiţi şi: „Cum am divorţat de Google”. Ei au făcut-o. Tu ai putea renunţa la motorul de căutare?




Google a deschis, la 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti. Echipa din România este coordonată de Dan Bulucea.

Cum a luat naştere primul "doodle"

Google îşi schimbă câteodată logoul pentru a aniversa un anumit eveniment major sau o personalitate.

În 1998, fondatorii Google au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Vrând să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Acesta a fost primul doodle creat vreodată.

Primul doodle a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de către utilizatorii Google. Oamenii au apreciat natura jucăuşă a acestor modificări.



 


 

 

×
Subiecte în articol: Google Google Doodle YouTube
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close