Antena 3 CNN High Tech Victorie pentru Facebook. Un tribunal din Germania aprobă interzicerea pseudonimelor

Victorie pentru Facebook. Un tribunal din Germania aprobă interzicerea pseudonimelor

Victorie pentru Facebook. Un tribunal din Germania aprobă interzicerea pseudonimelor
de N.B.    |    15 Feb 2013   •   17:06

Facebook a înregistrat prima victorie judiciară în Germania pe tema obligativităţii utilizatorilor reţelei de socializare de a-şi folosi identităţile adevărate, informează Mediafax.

Un tribunal german a dat câştig de cauză administratorilor reţelei Facebook, vineri, confirmând faptul că această platformă de socializare online are dreptul de a-i constrânge pe utilizatorii ei să îşi folosească identităţile lor adevărate.

Autoritatea de protecţie a vieţii private din landul Schleswig-Holstein a considerat că politica companiei Facebook, care interzice folosirea de pseudonime, este contrară legislaţiei germane şi celei europene care protejează libertatea de exprimare.
   
Tribunalul administrativ al landului Schleswig-Holstein, sesizat de acest organism cu rol de reglementare, a hotărât însă că legislaţia germană nu poate să se aplice companiei Facebook, al cărei sediu pentru Europa se află în Irlanda, o ţară în care legile care protejează viaţa privată şi libertatea de exprimare sunt mai puţin constrângătoare.
   
Autorităţile din mai multe landuri germane, competente în materie de viaţă privată, au intentat în ultimii ani numeroase procese împotriva companiei Facebook, vizând în special tehnologia de recunoaştere facială folosită de această reţea de socializare.

×
Subiecte în articol: Facebook Germania tribunal
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close