Antena 3 CNN High Tech Windows 7, bine primit de români. Versiunea beta, descărcată de 100.000 de utilizatori (FOTO)

Windows 7, bine primit de români. Versiunea beta, descărcată de 100.000 de utilizatori (FOTO)

Windows 7, bine primit de români. Versiunea beta, descărcată de 100.000 de utilizatori (FOTO)
05 Noi 2009   •   13:24
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // În premieră pentru ţara noastră, preşedintele Microsoft International, Jean-Philippe Courtois (foto), se află în România, în special pentru a lansa oficial Windows 7, Windows Server 2008 R2 şi Exchange Server 2010, în cadrul Microsoft Innovation Day, eveniment dedicat noutăţilor de pe piaţa IT şi solutiilor software dezvoltate pe platforma Microsoft.

?The new efficiency ? Doing more with less?

La prima întâlnire cu românii, Courtois a declarat că acesta este momentul optim pentru a lansa produse competitive pe piaţă. De asemenea, Courtois a prezentat conceptul ?The new efficiency ? Doing more with less?.

"Noi credem că acesta este cel mai bun moment pentru a creşte, deoarece acum se vor realiza lucruri mai bune calitativ, pentru bani mai puţini", a declarat Jean-Philippe Courtois, la Bucureşti.



Cât priveşte Windows 7, preşedintele Microsoft International a precizat că, până acum, aproximativ 100.000 de români au descărcat versiunea beta, 91% dintre aceştia declarandu-se mulţumiţi de noul sistem de operare.

Jean-Philippe Courtois a precizat că aceasta este o premieră pentru SO-urile lansate de Microsoft până acum, având în vedere că W7 poate rula şi pe computere mai vechi (oficialii Microsoft au anunţat în repetate rânduri că Windows 7 poate rula optim şi pe netbook-urile care au o memorie de numai 512 RAM).

"Lucrez la Microsoft încă de la începuturile sale, şi pot spune cu mâna pe inimă că acesta este cel mai bun sistem de operare lansat de noi. Ceea ce mi se pare important pentru companii, spre exemplu, este că Windows 7 rulează fără probleme pe computerele mai vechi, ba chiar mai bine decât versiunea anterioară, ceea ce este cu siguranţă o premieră pentru SO-urile Windows lansate până acum de Microsoft", a spus Jean-Philippe Courtois.

În cadrul prezentării de la Bucureşti, Courtois a mai anunţat că nu mai puţin de 60 de aplicaţii româneşti sunt compatibile cu Windows 7.


Despre Windows 7
Microsoft Corp. a anunţat pe 22 octombrie lansarea la nivel global a noului sistem de operare Windows 7. SO-ul se laudă cu următoarele aplicaţii şi programe îmbunătăţite: nou design pentru Taskbar, HomeGroup, DeviceStage, Windows Live Photo Gallery şi Windows Live Movie, aplicaţiile Snap, Shake şi Internet Explorer 8, cel mai rapid şi sigur browser de până acum. De asemenea, produsul este creat pentru a îmbunătăţi performanţa PC-ului cu ajutorul aplicaţiilor şi programelor Faster On, Faster Off, Windows Mobility Center (aplicaţia Mobile Made Easier).

Windows 7 este lansat pe piaţă în urmatoarele ediţii: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise şi Windows 7 Ultimate (ediţia Windows 7 Home Basic nefiind disponibilă pentru piaţa din România). Windows 7 va fi disponibil in limba română începând cu 31 octombrie 2009.

Până la 31 decembrie 2009, preţul estimat al licenţei full de pachet de Windows 7 în promoţie va fi de 119.99 EUR pentru versiunea Home Premium (discount de aproximativ 110 EUR faţă de preţul curent al Windows Vista Home Premium), iar în afara promoţiei va fi de 199.99 EUR, o reducere de 13% faţă de versiunea curentă de pachet Windows Vista Home Premium.

Windows 7 necesită un procesor de minim 1GHz, 32 de biţi (x86) sau 64 de biţi (x64), RAM de 1GB (32 de biţi) sau de 2GB (64 de biţi), spaţiu pe disk de 16GB (32 de biţi) sau 20GB (64 de biţi) şi un procesor de grafică DirectX 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai mare.




Windows 7 pentru studenţii români

Întrebat despre faptul că în România nu există o versiune Windows pentru studenţi, aşa cum se întâmplă în alte ţări, Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, Microsoft România, a explicat că în ţara noastră Microsoft a încheiat un acord cu o serie de universităţi. Printre acestea se numără Politehnica şi altele care au profil economic, în majoritatea oraşelor universitare.

Prin această înţelegere, studenţii de la unităţile de învăţământ menţionate pot utiliza gratuit Windows 7, atât la facultate cât şi la cămine sau acasă, pe computerul personal. ?Îl folosesc deja, în timp ce vorbim?, a spus Tudor Galoş.

Studiu: impactul IT-ului, software-ului şi al ecosistemului Microsoft asupra economiei




Laurenţiu Popescu, country manager compania IDC, a prezentat, tot în cadrul Microsoft Innovation Day, un studiu realizat de compania sa, la cererea Microsoft, cu privire la impactul IT-ului, software-ului şi al ecosistemului Microsoft asupra economiei a 52 de ţări din Europa, printre care şi România.

IT-ul (tehnologia informaţiei) joacă un rol important în dezvoltarea unei ţări, mai ales acum când suntem martorii celei mai grave recesiuni globale din ultimii 50 de ani.

Spre exemplu, potrivit studiului citat, companiile din ecosistemul Microsoft din România (companii care vând PC-uri, servere, soluţii de stocare, dezvoltatori care scriu aplicaţii ce rulează pe platforma Microsoft, revânzători, etc.), vor genera venituri importante în 2009, de peste 2,6 miliarde de lei.

Important este şi că pentru fiecare leu realizat de Microsoft în România în anul 2009, companiile din ecosistemul local vor câştiga 6,38 lei.


Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close