Antena 3 CNN High Tech Windows Genuine Advantage, un ?virus? Microsoft pentru cei care folosesc Windows piratat

Windows Genuine Advantage, un ?virus? Microsoft pentru cei care folosesc Windows piratat

Windows Genuine Advantage, un ?virus? Microsoft pentru cei care folosesc Windows piratat
22 Oct 2008   •   23:03

Gigantul Microsoft pare să fi găsit soluţia împotriva pirateriei. Specialiştii au creat o aplicaţie care, o dată instalată, blochează calculatoarele cu Windows piratat. Deja şi-au găsit cobaiul: poporul chinez, celebru pentru graţia cu care piratează tot ce prinde. Acum rămâne de văzut cât timp o să le ia crackerilor să dezactiveze programul.
Aplicaţia creată de inginerii de la Microsoft vă poate lovi computerul cu Windows piratat, făr-a prinde chiar de veste. Programul se insinuează printre update-urile sistemului de operare şi nu poate fi depistat de un ochi neavizat. Ochiul nevizat, însă, devine exoftalmic în momentul în care constată că, după updatare, computerul i se blochează. Aplicaţia care dă mari bătăi de cap vitejilor posesori de Windows piratat poartă numele de Windows Genuine Advantage.
Chinezii, cei folosiţi pe post de cobai de gigantul Microsoft, sunt disperaţi. Mai clar, în China, e foarte multă lume disperată, pentru că majoritatea celor 200 de posesori de computere din ţară folosesc variante piratate. Şi, dacă tot sunt mulţi şi disperaţi, s-au gândit că e momentul să fie şi indignaţi.
Deşi sunt într-o cruntă ilegalitate, chinezii spun că - prin această măsură- Microsoft le încalcă dreptul la intimitate. Un avocat de la Beijing chiar a supralicitat. El a declarat că iniţiativa gigantului american reprezintă un caz de criminalitate informatică potrivit legilor chineze.
Reprezentanţii companiei spun însă că nu fac nimic altceva decât să-şi apere proprietatea intelectuală.
Observator

×
Subiecte în articol: microsoft virus

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close