Antena 3 CNN High Tech Yahoo pregăteşte un facelift. Utilizatorii vor putea configura ei înşişi pagina principală

Yahoo pregăteşte un facelift. Utilizatorii vor putea configura ei înşişi pagina principală

Yahoo pregăteşte un facelift. Utilizatorii vor putea configura ei înşişi pagina principală
19 Sep 2008   •   19:51

Vizitatori aleşi aleator sunt invitaţi să remodeleze înfăţişarea site-ului Yahoo pentru a corespunde mai bine cu preferinţele lor. Cei selectaţi vor oferi opinii şi impresii celor de la Yahoo în legătură cu prezentarea informaţiilor către utilizatori.

Compania speră că un facelift al portalului va atrage un număr mai mare de utilizatori şi va spori câştigurile provenite din reclame. După spusele oficialilor din conducere, Yahoo are mai mult de 300 milioane de vizitatori pe lună.

Ultima dată Yahoo a modificat designul în mai 2006, când le-a oferit utilizatorilor săi posibilitatea de a alege ce elemente vor să vadă pe pagină.


(Yahoo în 1994)

Modificările actuale vor merge puţin mai departe, deoarece personalizarea va fi mai amplă, permiţând încorporarea serviciilor My Yahoo pe prima pagină. "Multora le place My Yahoo, dar le este prea lene să-l configureze", a declarat pentru BBC Tapan Bhat, vicepreşedinte în cadrul companiei.

După modernizarea portalului, informaţia nu va mai fi înghesuită în mijlocul paginii, ci va conţine elemente statice dar configurabile. Va fi un punct de control al tuturor lucrurilor care îl interesează pe utilizator atunci când navighează pe internet.

Vizitatorii Yahoo vor putea adăuga programe suplimentare barei de navigaţie, care le vor oferi accesul instantaneu în interiorul aplicaţiilor folosite frecvent pe internet: email, portaluri de socializare sau siteurile cu videoclipuri.


(O posibilă versiune Yahoo în 2008)

Utilizatorii care vor oferi sugestii despre redesign vor fi aleşi aleator din Marea Britanie, Franţa, India şi Statele Unite.

În luna ianuarie Microsoft a încercat să cumpere Yahoo pentru 45 miliarde de dolari. Oferta a fost majorată ulterior la 47 miliarde de dolari în schimb Yahoo a ales să încheie un parteneriat cu Google.


Sursa foto: bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: yahoo microsoft
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close