Antena 3 CNN Horoscop A 13-a zodie, Ophiucus, mit sau realitate? Ce spun astronomii și cum răspund astrologii

A 13-a zodie, Ophiucus, mit sau realitate? Ce spun astronomii și cum răspund astrologii

A 13-a zodie, Ophiucus, mit sau realitate? Ce spun astronomii și cum răspund astrologii
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
20 Sep 2016   •   12:10

Astronomia și astrologia mergeau mână în mână la un moment dat, dar cercetarea științifică s-a rupt de lumea simbolurilor și cele două sunt percepute în ziua de azi ca fiind diametral opuse.

Fanii astronomiei susțin că astrologia este o bazaconie inventată și astrologii poartă o aură de superioritate și îi cataloghează pe astronomi ca fiind “ignoranți”.

Și chiar dacă discuția se poartă în termeni de “care are dreptate”, probabil adevărul este, ca de obicei, undeva la mijloc.

Totuși, există deja de ani de zile informația conform căreia NASA a descoperit un nou semn zodiacal, situat între cel al Scorpionului și cel al Săgetătorului.

“Noua zodie” ar fi denumită Ophiucus și ar da peste cap tot calendarul. Practic, fiecare nativ ar aparține de altă zodie acum.

Pe site-ul educaţional “Space Place”, administrat de NASA, specialiştii americani le spun copiilor că babilonienii au inventat zodiacul în urmă cu aproape 3.000 de ani, bazându-se pe faptul că schimbarea poziţiilor constelaţiilor pe parcursul unui an ar putea fi puse în legătură cu anumite evenimente de pe Pământ.

Cercetătorii NASA susţin că, datorită unei modificări subtile în procesul de rotaţie a Pământului, constelaţiile nu se mai află în aceleaşi poziţii pe care babilonienii le detectaseră pe cer în urmă cu 3.000 de ani. Experţii au adăugat că, deşi acest fenomen se petrece într-o perioadă foarte lungă de timp, de aproximativ 26.000 de ani, el poate produce efecte vizibile în timp.

Conform acestora, astrologii au lăsat deoparte Ophiucus, pentru că nu corespondea calendarului de 12 luni pe care îl concepuseră.

Altfel, astrologia face referire la Ophiucus, dar susțin că acest element are relevanță într-un calcul mai elaborat și nu poate fi considerat o zodie de sine stătătoare.

Dezideriu, consultant în astrologie, susține că Ophiucus nu are greutatea pentru a da peste cap sistemul de zodii stabilit de mii de ani.

De asemenea, ciclul de 26.000 de ani la care face referire NASA există și în astrologie și poartă denumire de “Marele Apocalips”, un ciclu de timp în care se produc, într-adevăr, modificări importante în univers, umanitate și mentalități.

Altfel spus, este posibil ca ambele tabere să aibă dreptate și să urmeze o reorganizare a astrologiei, mai ales că noi trăim, conform astrologilor, în “Era Vărsătorului”, zodie care patronează știința, astrologia și umanitatea.

Iată cum arată noua listă a zodiilor, pe care mai multe publicații o atribuie specialiștilor NASA, deși nu există un astfel de anunț oficial al agenției:

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie;

Vărsător: 16 februarie - 11 martie;

Peşti: 11 martie - 18 aprilie;

Berbec: 18 aprilie - 13 mai;

Taur: 13 mai - 21 iunie;

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie;

Rac: 20 iulie - 10 august;

Leu: 10 august - 16 septembrie;

Fecioară: 16 septembrie - 30 octombrie;

Balanţă: 30 octombrie - 23 noiembrie;

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie;

Ophiuchus (,,Omul cu şarpele"): 29 noiembrie - 17 decembrie;

Săgetător: 17 decembrie - 20 ianuarie.

×
Subiecte în articol: zodii Horoscop stiinta astronomie astrologie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close