Antena 3 CNN International News Alerte de raid aerian la televiziunile din Rusia | "Toată lumea să se îndrepte spre adăposturi, sunt posibile lovituri cu rachete!"

Alerte de raid aerian la televiziunile din Rusia | "Toată lumea să se îndrepte spre adăposturi, sunt posibile lovituri cu rachete!"

Posturile de televiziune și radio din Rusia au lansat avertismente de raid aerian.

Alerte de raid aerian la televiziunile din Rusia  | "Toată lumea să se îndrepte spre adăposturi, sunt posibile lovituri cu rachete!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   13:02

Situația este semnalată de CNN, care precizează că, potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență, alertele au fost emise în urma unui atac informatic.

"Ca urmare a piratării serverelor posturilor de radio și ale canalelor de televiziune din unele regiuni ale țării, au fost difuzate informații despre alerte de raid aerian", se arată într-un comunicat difuzat marți de instituția citată.

"Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia informează că aceste informații sunt false și nu corespund realității", se mai spune în comunicatul instituției ruse.

Videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare au prezentat emisia unor posturi de radio ruse care au difuzat alertele de raid aerian.

Citește și: Moscova face lumină cu privire la planurile sale în Crimeea: "Este imposibil!"

Într-o astfel de postare pe Twitter, se precizează că alarmele false au fost emise în regiunile Moscova, Santk Petersburg și Belgorod.

"Atențiune, este alertă de raid aerian, toată lumea să se îndrepte spre adăposturi. Există amenințarea unor lovituri cu rachete", spune textul alertei.

Este al doilea astfel de incident, după ce Ministerul rus pentru Situații de Urgență a raportat o situație similară săptămâna trecută.

Rar activate pe teritoriul rus, în zonele de frontieră cu Ucraina, sirenele de raid aerian au devenit o caracteristică obișnuită a vieții pe teritoriul vecinului de la est al Rusiei, după invazia din 24 februarie 2022.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close