Antena 3 CNN International News Moscova face lumină cu privire la planurile sale în Crimeea: "Este imposibil!"

Moscova face lumină cu privire la planurile sale în Crimeea: "Este imposibil!"

Liderii ucraineni s-au angajat în repetate rânduri, pe parcursul conflictului armat declanșat de Moscova, că vor alunga toți soldații ruși din teritoriile ocupate și că vor recupera Peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Moscova face lumină cu privire la planurile sale în Crimeea: "Este imposibil!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   16:32

Însă Kremlinul a declarat, luni, că Peninsula Crimeea este "parte inalienabilă" a Rusiei și, în consecință, returnarea ei către Ucraina este imposibilă, transmite presa internațională.

"Este o parte inalienabilă a Federației Ruse", a afirmat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferință sa de presă zilnică.

Întrebat dacă autoritățile ruse își pot imagina circumstanțe care ar putea duce la retrocedarea peninsulei, anexată în 2014 de către Moscova, Peskov a răspuns cu un "nu" categoric.

Această precizare vine la o zi după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a reiterat intenția de a aduce Crimeea sub controlul Kievului.

Citește și: Separatiștii din Transnistria, panicați după anunțul că Moscova e gata să sară în apărarea lor 

"Este pământul nostru, este poporul nostru, este istoria noastră", a spus Zelenski, estimând că prin recuperarea peninsulei de către Ucraina se va instaura pacea în această țară.

De asemenea, reacția purtătorului de cuvânt de la Moscova vine după ce președintele american, Joe Biden, a afirmat că și-ar putea imagina o "situație de tranziție", în care s-ar putea produce retrocedarea Crimeii către Ucraina.

În același timp, Biden a subliniat că decizia privind recuperarea peninsulei va aparține ucrainenilor.

În prezent, sarcina aliaților este de a-i pune pe ucraineni într-o poziție în care să poată face "progrese în această primăvară sau vară", a menționat președintele american.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, afirmase duminică că Peninsula "Crimeea este a Ucrainei", iar Washingtonul nu va recunoaște 'niciodată' anexarea sa.

Foto: explozia care a avariat podul peste strâmtoarea Kerci în octombrie 2022 și pe care Moscova a atribuit-o Kievului

×
Subiecte în articol: Crimeea Ucraina Dmitri Peskov
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close