Antena 3 CNN International News Case purtate de ape, pe străzile din Germania și Belgia. Peste 150 de morți și 1300 de dispăruți, în urma inundațiilor devastatoare

Case purtate de ape, pe străzile din Germania și Belgia. Peste 150 de morți și 1300 de dispăruți, în urma inundațiilor devastatoare

Imaginile inundațiilor devastatoare din vestul Germaniei, au șocat o lume întreagă. Mai multe localităţi au fost afectate grav de viituri. Apele au distrus clădiri şi au luat zeci de maşini. Autorităţile au mobilizat în zonă efective importante de pompieri şi salvatori. Localnicii sunt disperaţi.

Case purtate de ape, pe străzile din Germania și Belgia. Peste 150 de morți și 1300 de dispăruți, în urma inundațiilor devastatoare
de Mia Lungu    |    17 Iul 2021   •   20:08

Case intregi au fost dizlocate si purtate de suvoaiele de apa, de-a lungul soselelor din vestul Germaniei. Locuitorii au filmat mașini, cu oameni blocați în ele, care erau purtate de ape.

Autorităţile locale au calificat situaţia ca fiind catastrofală şi au cerut ajutoare de la Berlin. Numărul celor încă dispăruţi este uriaş, scrie presa germană.

Rețelele de telefonie nu mai funcționează în zonele puternic afectate, iar sute de mii de locuințe nu au curent electric. Potrivit presei locale, faptul că rețelele de telecomunicații nu funcționează, face ca în jur de 1.500 de persoane să nu poată fi contactate de către familii sau apropiați, dar numărul este în scădere în fiecare oră.

Totodată, poliția transmitea, în această dimineață, că bilanțul persoanelor rănite în urma inundațiilor se ridica la aproximativ 620.

×
Subiecte în articol: case ape Germania inundatii morti disparuti
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close